Saša Ilić (©MN Press)
Saša Ilić (©MN Press)

Iliću se rezervista odužio za minut: Dončev raspalio sa ivice kaznenog i doneo pobedu CSKA (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 22:58

Sofijski klub se poravnao sa Ludogorecom na vrhu tabele – 1:0

Bolji početak sedmice u Sofiji nisu mogli da požele. Saša Ilić je pred meč trećeg kola dobio pojačanje u veznom redu, Džonatan Lindsted pojačao je klub iz Sofije – srpskom startegu će se na raspolaganje staviti nakon što odigra poslednji meč za Sarpsborg – a CSKA odbranio domaći teren i iskoristio kiks Ludogoreca, dugogodišnjeg vladara Bugarske.  

Izbio je CSKA na čelo tabele, poravnao se sa Ludogorecom, pozlatila se izmena Saše Ilića. Odužio mu se Asen Dončev za pruženu šansu samo minut po ulasku na teren. Sela je lopta mladom napadaču, raspalio je iz sve snage i od stativu je sproveo u mrežu za drugi trijumf tima iz Sofije u šampionatu – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Ređale su se šanse pred golom Černog Mora, pretio je domaćin iz vazduha, ali su svi trzaji glavom posle prekida ili ubacivanja završavali pored gola. CSKA nije uspevao inicijativu da pretoči u gol, izvršio je Saša Ilić četvorostruku izmenu u drugom poluvremenu – Lazara Tufegdžića u 63. minutu zamenio Maurisio – i pogodio je sa poslednjom.

Kročio je Asen Dončev na teren pre kornera, prvobitna zamisao nije prošla, kapiten Jurgen Matej je odložio loptu na ivicu kazneog prostora, a mladi napadač je rasparao mrežu. Černo More do kraja, kao ni u većem delu utakmice, nije ozbiljnije ugrozilo brazilskog čuvara mreže Gustava Busata. U najboljoj prilici za goste našao se Matijas Kureur, pucao je pravo u Gustava iz neposredne blizine u finišu prvog poluvremena, ali i da je pogodio gol bi bio poništen zbog ofsajda.

BUGARSKA 1 – 3. KOLO

Petak

Spartak Varna – Pirin 1:1 (0:1)

/Babalijev 88 – Vasilev 6/

CSKA 1948 Sofija – Ludogorec 2:2 (0:1)

/Čočev 73, Rusev 75 – Kauli 45+2, Tekpeti 80/

Subota

Beroe – Lokomotiva Sofija 1:1 (1:0)

/Tungara 32 – Mitkov 85/

Botev Plovdiv – Arda 0:2 (0:1)

/Tilev 38, Ndiaje 55/

Nedelja

Lokomotiva Plovdiv – Hebar 2:1 (1:1)

/Dione 2, Borukov 65 – Čavorski 35pen/

Ponedeljak

Septemvri Sofija - Botev Vraca 1:1 (0:0)

/Kabov 79 - Kavdanski 46/

CSKA Sofija - Černo More 1:0 (0:0)

/Dončev 77/



tagovi

Saša IlićCSKA SofijaČerno MoreBugarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara