Ima jedna tabela na kojoj je Bajern poslednji...

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.08.18. | 14:23

Jedan od najbogatijih klubova sveta ovog leta nije potrošio ni evro na pojačanja za prvi tim...

Samo Englezi sutra završavaju prelazni rok, većini zemalja on će biti produžen do kraja meseca, ali bez obzira na to računi se polako svode. Nemci su poznati kako sve poslove završe gotovo u junu. Malo toga ostane za jul i avgust, pa tako već možemo da podvučemo crtu ispod onoga što su bundesligaši uradili na pijaci

I rezultat je vrlo interesantan. Postoji, naime, tabela na kojoj je Bajern iz Minhena poslednji. Šestostruki uastopni prvak Nemačke i jedan od najbogatijih klubova sveta u ovom prelaznom roku nije potrošio ni evro?! Ili bolje reći, za pojačanja prvog tima nije potrošio ništa, jer 10.000.000 evra uloženo je u angažovanje omladinca Vankuvera Alfonsa Dejvisa (18).

Izabrane vesti

Dakle, ako bismo napravili rang listu nemačkih klubova po kriterijumu ko je koliko potrošio, Bavarci su poslednji... 

Ovog leta najviše je potrošila Borusija iz Dortmunda, čiju je listu pojačanja prekjuče upotpunio Aksel Vitsel. I ona verovatno nije konačna, jer Milioneri očajnički tragaju za napadačem. Do sada, utrošili su 73.000.000 evra i nije nerealno očekivati da prebace sumu od 100.000.000, ukoliko žele top napadača. A najavljaju nešto slično. Najskupljeg igrača ovog leta platili su 30.000.000. Radi se o Abduu Dijalou iz Majnca. 

Svi ostali klubovi pazarili su daleko manje: Lajpcig, Štutgart, Menš... Zanimljivo da su Hofenhajm i Šalke, koji treba da učestvuju u Ligi šampiona, jedva prebacili cifru od 30.000.000.   

Evo i kompletne tabele uz napomenu da je u drugoj koloni cena najskuplje plaćenog igrača u ovom prelaznom roku.

  


tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara