""
""

Ima li im pomoći? Posle devet godina psiholog u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.10.15. | 15:40

Crno-beli angažovali Miroljuba Puškića koji je već počeo da drži seanse u „Zemunelu“

Partizan u nastavak sezone ulazi sa pojačanjem u stručnom štabu. Crno-beli su angažovali psihologa Miroljuba Puškića, pred kojim je izazovan zadatak: da poradi na samopouzdanju ekipe koja u prvenstvu Srbije posle 12 kola ima isto toliko bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, ali i da „namesti“ glavu pojedincima koji očigledno dijametralno pristupaju obavezama u Superligi i Ligi Evrope, gde već imaju dve pobede iz isto toliko mečeva grupne faze.

Miroljub Puškić je već prionuo na posao, obavio nekoliko razgovora sa prvotimcima, a kako do 14. oktobra i gostovanja u Surdulici Parni valjak nema takmičarskih obaveza, jasno je da će psiholog imati dovoljno vremena da pronikne u srž problema. I pokuša da ih reši.

Izabrane vesti

Podsetimo, Partizan je pre deve godina već imao psihologa Vladimira Miloševića, koji je u jesen 2006. angažovan na predlog tadašnjeg trenera Miodraga Ješića.

Interesantno je da je Partizan pre godinu dana mogao da angažuje psihologa - i ne samo njega, već i druge stručnjake koji bi radili na formiranju igrača kao ličnosti - ali se od predloga marketing tima crno-belih odustalo posle negativnih komentata dela javnosti, pa do realizacije nije došlo. Ideja je bila da se u okviru takozvane „Sport medija škole“, fudbaleri u „Zemunelu“ jednom nedeljno druže sa psihoogom, da pohađaju časove engleskog jezika, dobiju nutricionistu i savetnike iz oblasti seksualnog obrazovanja i komunikacije sa predstavnicima javnog informisanja. Sve to - besplatno.

Posle reakcije u javnosti i među navijačima koji su celu ideju izvrnuli ruglu, odgovori u Humskoj 1 su projekat ukinuli i pre nego što je zaživeo. Možda u tome leži jedan od odgovora na pitanje zbog čega sada Partizanu ima nezabeležene probleme u prvenstvu, neki igrači nisu u stanju da istrpe povike sa tribine, a pojedini, uz trenera, i kritike novinara.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijapsihologFK PartizanMiroljub Puškić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara