Ima li ko šanse protiv Salaha?

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.01.19. | 17:17

Trio iz Premijer lige u izboru za najboljeg fudbalera Afrike

Na prvi pogled dileme ne bi trebalo da bude. Mohamed Salah brani titulu najboljeg afričkog fudbalera, imajući u vidu kako je igrao tokom 2018. bilo bi pravo čudo da opet ne bude laureat, međutim, ovoga puta duvaju mu za vrat timski kolega iz Liverpula Sadio Mane i špic Arsenala Pjer Emerik Obamejan.

Njih trojica su se našla u završnom izboru Afričke fudbalske federacije za najboljeg fudbalera minule godine. Svečana ceremonija zakazana je za 8. januar u senegalskom Dakaru, a zanimjivo je da je ovo drugi put uzastopno da su se u top tri našli isti igrači.

Izabrane vesti

Salah je prošle godine potukao Manea sa 118 glasova više. U međuvremenu je nastavio da trese mreže u dresu reprezentacije Egipta, a fenomenalan je i na Enfild roudu, gde je bio pokretačka snaga do finala Lige šampiona i prvog mesta na tabeli Premijer lige. Naravno, zaslužan je za to i Mane, koji je treći put uzastopno nominovan u najbolja tri, međutim, teško da će osvojiti nagradu.

Omabejan je lane završio treći, ima i dva druga mesta (2014, 2016), kao i nagradu iz 2015. Ima i čime da se podigči ove sezone, trese mreže redovno u dresu Arsenala. Samo, da li je to dovoljno da svrgne Salaha.


tagovi

Mohamed SalahSadio ManePjer Emerik ObamejanNajbolji igrač Afrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara