(©MN Press)
(©MN Press)

Ima zainteresovanih za Dijabatea: Almere sprema ponudu, Salernitana bi pozajmicu

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 14:38

Odbegli ofanzivac Partizana nema nameru da se vrati u Humsku

Nova sezona u Mozzart Bet Superligi samo što nije počela, a u Partizanu i dalje ne znaju gde je i šta radi Fuseni Dijabate. Jasno je svima da fudbaler iz Malija i pored toga što ima ugovor sa crno-belima na još dve godine nema nameru da se vraća u Humsku.

Ipak, Dijabate nije potpuno nestao sa fudbalske mape. Njegove odlične igre u Ligi konferencije, koje su bile potpuno suprotne od onih na domaćoj sceni, ostale su u malom mazgu čelnicima klubova sa Zapada.

Izabrane vesti

Kako prenosi italijanski Tutomerkato, nekoliko klubova sa „Čizme“ razmišlja o Dijabateu, a najkonkretnija je Salernitana, koja je spremila ponudu Partizanu da uzme Malijca na jednogodišnju pozajmicu. Verovatno sa opcijom kupovine nakon toga.

Takođe, ponudu je spremio i novi holandski prvoligaš Almere, koji vidi brzonogog Dijabatea kao dragoceno pojačanje uz desnu aut liniju. Međutim, sve je još na nivou „pipanja“ i osluškivanja, konkretna ponuda Partizanu za Dijabatea još nije stigla. A, nema dileme da bi u Humskoj brzopotezno reagovali. 

Fuseni je prošle sezone imao interesantan učinak: na 32 utakmice u Mozzart Bet Superligi postigao je dva gola, a na deset evropskih u Ligi konferencije - četiri. Još zimus je Malijac napravio prvi problem, kada nije na vreme došao na početak priprema, dok je ovog leta došao u Beograd, a kada mu je isplaćeno sve što mu se dugovalo, netragom je nestao i nikom se više nije javljao.

Iz poslednjeg intervjua koji je dao francuskim medijima, Dijabate očekuje da ga Partizan proda tokom letnje pijace, tako da su sada i njemu pogledi usmereni čas ka Holandiji, čas ka Italiji.


tagovi

Fuseni DijabateFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara