In memoriam: Dragoslav Šekularac

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.01.19. | 11:09

Odlazak druge Zvezdine zvezde

Tužan dan za sve ljubitelje fudbala: preminuo je Dragoslav Šekularac.

Srce legende ovdašnjeg fudbala prestalo je da kuca u 81. godini zbog, kako prenose mediji, posledica moždanog udara na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Izabrane vesti

Šeki (rođen 8. novembra 1937. u makedonskom Štipu) je bio majstor igre, istinska legenda Crvene zvezde, za koju je igrao 11 sezona, osvojio sedam titula i pet kupova, dao 119 golova na 470 utakmica. Više od brojki prirastao je za srce navijačima načinom na koji je do uspeha stigao. Bio je virtouz na terenu – uostalom, zvali su ga „kralj driblinga“ - zbog koga je i staro i mlado dolazilo na tribine. Kasnije, kao trener, osvojio je duplu krunu sa crveno-belima.

Zbog velikih zasluga proglašen je za drugu Zvezdinu zvezdu, a značajan trag ostavio je i u reprezentaciji Jugoslavije (41 utakmica, šest pogodaka), sa kojom je bio srebrini na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. i učesnik dva Mundijala (1958, 1962).

Osim Crvene zvezde, Šekularac je tokom igračke karijere nosio dresove OFK Beograda, Pariza, Srpskih belih orlova (Kanada), te Sen Luisa u Sjedinjenim Američkim Državama, kolumijske klubove Santa Fa, Atletiko Bukaramanga, Milionarios i Amerika de Kali. Kao trener radio je u Gvatemali, Saudijskoj Arabiji, Australiji, Španiji, Južnoj Koreji, a osim crveno-belih u Srbiji je sedeo još na klupi Obilića.

Datum i mesto komemoracije i sahrane Dragoslava Šekularca biće naknadno saopšteni.

FOTO: Star sport


tagovi

FK Crvena zvezdaDragoslav ŠekularacIn memoriam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara