@eastbengal_fc
@eastbengal_fc

Indijski fudbal dočekao "srpskog ratnika", nastavlja se put oko sveta Aleksandra Pantića

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.02.24. | 18:19

Iskusni defanzivac napustio kiparsku Doksu kao slobodan igrač, nakon što je zabeležio osam nastupa u svim takmičenjima

Nakon Srbije, Španije, Ukrajine, Poljske i Kipra, srpski defanzivac Aleksandar Pantić karijeru nastavlja u Indiji, pošto je potpisao ugovor sa tamošnjim superligašem Ist Bengalom.

Pantić (33) je došao na poziv Karlesa Kuadrata, sa kojim je sarađivao u Arisu iz Limasola, gde je Katalonac bio pomoćnik. Poziv je usledio nakon povrede Hosea Antonija Parda u meču sa Nort Ist Junajteda, posle čega je došlo do raskida saradnje.

Izabrane vesti

Srpski fudbaler je napustio kiparsku Doksu kao slobodan igrač, nakon što je zabeležio osam nastupa u svim takmičenjima. Ist Bengal je Pantića predstavio porukom "Srpski ratnik je tu da pojača našu odbranu".

"U Pantiću smo dobili igrača sa ogromnim iskustvom igranja za vrhunske evropske klubove kao što su Viljareal, Dinamo Кijev i Crvena zvezda. Poznajem ga iz vremena mog rada u kiparskom fudbalu", rekao je Karles Kuadrato.

Pantić je juniorske dane proveo Partizanu, a prve seniorske u Radu, što ga je preporučilo Crvenoj zvezdi, za koju je nastupao u sezoni 2012/2013. S Marakane je otišao u Viljareal za obeštećenje od 300.000 evra, a kasnije je išao na pozajmice u Kordobu, Eibar i Alaves. Između Španije i Kipra nastupao je za Dinamo Kijev, a u međuvremenu je nosio i dres poljskog Zaglebja. Na Kipru je igrao za Doksu (u dva navrata) i AEL iz Limasola.

Ist Bengal se u ovom trenutku nalazi na 10. mestu indijskog prvenstva, ali je nedavno osvojila Superkup Indije.



tagovi

Aleksandar PantićIst BengalIndija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara