Inijesta i Kobe - počelo je! Sponzorska veza završila transfer

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 11:05

Dvogodišnji ugovor parafiran

Legendarni kapiten Barselone Andres Inijesta započeo je novo poglavlje u karijeri i postao novi igrač japanskog Kobea!

Transfer je završen u ranim jutarnjim časovima, kada je Inijesta parafirao dvogodišnji ugovor sa novim klubom, prvim u kojem će igrati posle 22-godišnje epohe u Barseloni. 

Izabrane vesti

Uprkos tome što se nedeljama pisalo i pričalo o tome da bi karijeru mogao da nastavi u Kini,  Inijesta je na kraju ipak odabrao japanski Kobe, gde će se pridružiti nekadašnjem nemačkom reprezentativcu Lukasu Podolskom.

Razlog zašto je Inijesta odabrao Kobe i Japan pre Kine najverovatnije leži u sponzorskim vezama sa Barselonom. Naime, tokom celog Inijestinog puta u Zemlju izlazećeg sunca bio je Hiroši Mikitani, vlasnik Kobea, ali i generalni direktor Barseloninog glavnog sponzora - Rakutena. Zajedno su putovali Mikitanijevim privatnim avionom.
„Ovo je jako važan dan za mene, imam novi izazov u karijeri. Verujem u ovaj projekat, Japan je predivna zemlja, a ja sam došao da bih igrao fudbal i pomogao svojim novim saigračima“, rekao je Inijesta odmah po potpisivanju ugovora.

Kako je sam otkrio - imao je nekoliko ponuda, ali je na kraju izabrao Kobe.
„Kobe sam odabrao zato što je projekat koji mi je predstavljen vrlo zanimljiv. Klub mi je pokazao da ima samopouzdanja i želju da napreduje. Japan je stvarno divna zemlja i ima bogatu kulturu. Takođe, jako poštujem japanski fudbal i njegove igrače. Voleo bih da pomognem saigračima i doprinesem stvaranju dobrih rezultata“.

Hiroši Mikitani je otkrio da će metodologija rada u Barseloninoj akademije La Masiji biti implementirana u rad Kobeove škole u budućnosti, a da će Inijesta biti pokretačka karika novog velikog projekta.

Inijesta je od svog novog kluba dobio dres sa brojem „8“, a posle predstavljanja u novom klubu legendarni vezista vraća se nazad u Španiju na okupljanje reprezentacije pred Mundijal u Rusiji.

Andres Inijesta postaće drugi igrač Barselone koji je tokom istorije nosio dres Kobea, pošto je isto učinio i Mihael Laudrup posle petogodišnjeg boravka u Kataloniji, ali i dvogodišnje epizode u madridskom Realu.


tagovi

Andres InijestaLetnji prelazni rok 2018Visel Kobe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara