Džerdan Šaćiri
Džerdan Šaćiri

Insajderi: Šaćiri ne dolazi u Beograd

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.11.18. | 23:59

Konačna odluka pada sutra...

Džerdan Šaćiri po svoj prilici neće doputovati sa ekipom Liverpula u Beograd na utakmicu četvrtog kola Lige šampiona protiv Crvene zvezde. Ovo su večeras objavili ugledni britianski mediji Liverpul Eho i Telegraf pozivajući se na izvore bliske klubu sa Enfilda.

Trener Jirgen Klop će sutra ujutru objaviti konačan spisak putnika za Beograd, ali još uvek nije odlučio šta da radi sa reprezentativcem Švajcarske kojeg bi najradije da ostavi u Mersisajdu. Nemac je zabrinut da bi Šaćirijev odlazak u Beograd mogao da izazove burnu reakciju navijača Crvene zvezde, a odluka da ga ostavi kod kuće sprečila bi da utakmica poprimi političku konotaciju i ode u sasvim drugom smeru.

Izabrane vesti

Šaćiri bi, prema navodima medija, sigurno bio meta navijača Crvene zvezde koji su ga, navodno, uzeli na zub zbog kosovskog porekla još tokom Mundijala u Rusiji, kada je na kopačkama nosio zastavu takozvanog Kosova i provocirao navijače Srbije.

Takođe, britanski listovi podsećaju i da je Šaćiri bio već meta navijača Crvene zvezde pre 14 dana u meču trećeg kola na Enfildu (4:0) iako je beogradskom klubu bilo zabranjeno da distribuira karte za tu utakmicu. Zato će Jirgen Klop ozbiljno razmisliti o svim mogućim posledicama pre nego što donese konačnu odluku, jer ne želi da se fudbalska utakmica pretvori u bilo kakav cirkus. 

Podsetimo, Šaćiri je posle prve utakmice sa Zvezdom rekao da se ne plaši putovanja u Beograd.
"Idem tamo da igram fudbal. Ne radi se o politici već o sportu. Neću da brinem ni o čemu. Bio sam u ovakvoj situaciji na Svetskom prvenstvu u Rusiji i sve je na kraju ispalo dobro", rekao je Šaćiri.

Foto: Reuters


tagovi

Džerdan Šaćiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara