Inter iz mrtvih u Ligu šampiona, Lacio za tri minuta upropastio sezonu! VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.05.18. | 22:32

Kakav kraj sezone u Seriji A!

Spektakl! Baš onakav kakva je bila cela sezona u Seriji A. Drama do poslednjeg minuta i jedan od onih  mečeva koji će se dugo, dugo pamtiti...

Inter je u Rimu ustao iz mrtvih u poslednjih petnaestak minuta i pobedom od 3:2 nad direktnim rivalom Lacijem uspeo da se plasira u Ligu šampiona! Uz apsolutnog junaka meča i sezone Maura Ikardija koji je Inter odveo u Ligu šampiona i završio sezonu kao prvi strelac Serije A. Završio je sa istim brojem golova kao Imobile koji je večeras zatajio... 

Izabrane vesti

Golovi, preokret, penali, kontroverzne situacije i potezi, crveni kartoni... Svega je bilo večeras na krcatom Olimpiku gde su hiljade Lacijevih navijača ostali u suzama plačući za plasmanom u Ligu šampiona koji im je bio nadohvat ruke. Lacio je nekim glupim potezima pljunuo na celu sezonu i završio u Ligi Evrope. A Inter će posle sedam godina suše igrati u Ligi šampiona.

Interu je igrala samo pobeda i Spaleti je očigledno psihološki dobro pripremio ekipiu da pred 70.000 i kusur navijača krene na sve ili ništa. Ali nije dobro počelo po Nerazure... Prvo ih je Handanović spasao posle udarca glavom Sergeja Milinković Savića. Nedugo zatim je Sergej  majstorski primio loptu pred golom Intera i odložio je za Adama Marušića koji je tukao iz prve. Lopta je zakačila Perišića i nekako se otkotrljala u gol. Olimpiko je eksplodirao i Lacio je tada zaista jednom nogom bio u Ligi šampiona... Milinković Savić je imao opasan pokušaj za 2:0 iz slobodnjaka. Sve je išlo kao po loju za Rimljane. 

Ali Inter je odbijao da umre... Izjednačio je u pravom karambolu posle kornera, kada se Danilo Dambrozio pojavio nekako da IZ GOLA loptu pošalje u mrežu?! 

I taman kada je Inter oživeo, presekao ga je Felipe Anderson koji je istrčao munjevit kontranapad i obezbedio Laciju vođstvo na poluvremenu. 

Inter je iamo 45 minuta da se vrati iz mrtvih... Na početku drugog poluvremena je Lacio bio bliži trećem, nego Inter izjednačujućem golu. Drama počinje od 75. minuta kada je Roki dosudio penal zbog igranja ramenom Milinković Savića. Ipak, VAR je sprečio nepravdu pa je Roki poništio odluku. Ali Lacio se nije izvukao... Nekoliko minuta kasnije, budući štoper Intera Stefan De Fraj je napravio čist penal nad Maurom Ikardijem i udahnuo život budućem klubu. Ikardi je u 78. minutu bio siguran sa bel tačke i drama je polako dostizala vrhunac. 

Senad Lulić je jako glupo i nesrazmerno iskustvu i kapitenskoj traci dobio crveni karton u 79. minutu ostavivši Lacio u još većoj nevolji. Inter je dobio dodatni impuls i posle 120 sekundi iskoristio poklon. Brozović je iz kornera gađao prvu stativu, tamo je bio Vesino i postao je junak Interove sezone. Sa igračem manje i psihološkim potonućem, Laciju je ostalo samo da gleda kako mu sezona propada. Sve je puklo za tri minuta... 

Inter se vratio u Ligu šampiona! Zasluženo... 

ITALIJA 1 - 38. KOLO

Subota
Juventus - Verona 2:1 (0:0)
/Rugani 49, Pjanić 52 - Ćerći 76/

Nedelja

Đenova - Torino 1:2 (0:1)
/Pandev 80 - Falke 30, Baseli 58/

Udineze - Bolonja 1:0 (1:0)
/Fofan 30/

Kaljari - Atalanta 1:0 (0:0)
/Ćepiteli 87/

SPAL - Sampdorija 3:1 (1:0)
/Antenući 4 penal, 32, Grasi 52 - Kovnacki 66/

Milan - Fjorentina 5:1 (2:1)
/Čalhanoglu 23, Kutrone 42, 59, Kalinić 49, Bonaventura 76 - Simeone 20/

Napoli - Krotone 2:1 (2:0)
/Milik 23, Kaljehon 32 - Tuminelo 90+1/

Kjevo - Benevento 1:0 (0:0)
/Ingleze 50/

Sasuolo - Roma 0:1 (0:1)
/Manolas 45/

Lacio - Inter 2:3 (2:1)
/Perišić 9 autogol, Anderson 41 - Dambrozio 29, Ikardi 78 penal, 81/


tagovi

Mauro Ikardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara