©AFP
©AFP

Inter izabrao trenera Mesiju: Tata Martino i Leo - tandem koji već dva puta nije funkcionisao po planu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 02:09

Klub iz MLS lige blizu dogovora sa Argentinskim trenerom

Odjeknula je nedavno vest da će Lionel Mesi karijeru nastaviti u MLS ligi, u dresu Inter Majamija, a poput eha usledile su licitacije o imenu trenera koji će predvoditi tim na čelu sa jedim od najboljih igrača ikada. Vrlo brzo u nizu kandidata izdvojio se Žerardo Tata Martino, strateg koji je prema navodima medija iz Argentine dogovorio preuzimanje komandne palice.

Kako otkriva TYC Sports Martino i Inter su postigli načelni dogovor te se očekuje da argentinski trener u narednom periodu dobije vizu i početkom jula preuzme ekipu.

Izabrane vesti

Ukoliko se obistini scenario dobro obaveštenih argntinskih sportskih medija putevi Martina i Mesija će se ukrstiti treći put, posle saradnji u Barseloni i reprezentaciji Gaučosa.

Do sada, Tata i Mesi u tandemu nisu uspeli da ostvare zapaženiji uspeh, te će novi zajednički izazovi biti prilika da prekinu nepopularnu tradiciju. Prvi put Tata je u svojim rukama imao jedno od najjačih fudbalskih oružja u novom milenijumu kada je jula 2013. godine preuzeo Barselonu. Tim Katalonaca, sa Mesijem u punoj snazi, uz podršku Ćavija, Inijeste i Fabregasa, argentinski strateg nije umeo da iskoristi na pravi način te je godinu dana kasnije praznih šaka napustio Nou Kamp.

Sam Tata kasnije je priznao trenerski neuspeh ne trudeći se da prikrije realnu sliku.

"Nisam ostavio nikakav trag u Barseloni, to je bio balon u mojoj karijeri u smislu onoga što sam radio kao trener. Otišao sam u tim koji je uvek pobeđivao i ništa nije osvojio dok sam bio tamo. Superkup je skoro ništa za Barselonu. Sve što sam naučio u Barseloni bilo je da sam okružen zvezdama, najboljima na svetu", kazao je u kasnijoj ispovesti strateg.

Ubrzo potom, Argentinac je preuzeo selektorsku palicu, međutim ni tokom dve godine na klupi Gaučosa nije dosegao projektovane visine. Mesi, Iguain, Di Marija i ostali asovi pod komandom Martina stali su u finalu borbe za kontinentalnu krunu, dok su u u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo tek u foto finišu obezbedili vizu za Rusiju.

Po rastanku sa Mesijem Tata je vodio Atlantu i Meksiko, a iako je sa američkim klubom osvojio MLS kup, a sa centralnoameričkom reprezentacijom Gold kup, ti rezultati ostali su u senci podatka da je bio selektor Meksika sa najlošijim rezultatom u prethodnih 28 godina, pošto je njegova selekcija eliminisana u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru prošle godine.


tagovi

Lionel MesiTata MartinoInter MajamiMLSmls liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara