Inter radi punom parom: Nije samo Najngolan, evo ga i Malkom! Ovo sad već izgleda ozbiljno... (GRAFIKA)

Vreme čitanja: 6min | sre. 20.06.18. | 11:35

Dva velika potpisa mogla bi da budu ozvaničena u narednim danima

Prelazni rok u Italiji još nije zvanično otvoren, a Inter bi mogao da bude rani pobednik! U kasnim večernjim časovima u utorak osvanula je vest da je Inter praktično završio bombastični transfer Radže Najngolana iz Rome, a već narednog jutra pristalice Nerazura obradovala je najsvežija vest - dogovoren je i Malkomov transfer iz Bordoa!

Inter je još pre nekoliko dana uspeo da dobije pristanak brazilskog krilnog napadača da se krene u akciju, a vrlo brzo je i Bordo pokazao ozbiljno interesovanje da se transfer završi. Nedugo zatim stigla je i zvanična ponuda koja, kako tvrdi uticajni italijanski novinar Đanluka di Marcio, treba da bude kombinacija pozajmice i transfera. Prvo će Inter iskeširati između sedam i osam miliona evra za pozajmicu do sledećeg leta, a onda će Bordo dobiti između 30.000.000 i 32.000.000 evra za obavezni otkup, čime će Nerazuri postati jači za toliko željeno pojačanje u ofanzivi.

Izabrane vesti

Podsetimo, Di Marcio retko kada greši kada su vesti sa "čizme" u pitanju i vrlo dobro barata informacijama. On je najavio i transfer Radže Najngolana iz Rome, kao i dolazak Havijera Pastorea u Rim pravo iz Pari Sen Žermena i pritom izneo sve detalje oba posla.

Sa ova dva transfera Inter je počeo da poprima oblik kakav se čekao duže vreme. Prošle sezone zbog finansijskih ograničenja, ali i zabrane kineske Vlade da se ulažu velike sume novca u inostranstvu, ograničile su mogućnosti Lučana Spaletija i Interovog sportskog direktora Pjera Auzilija, ali nadolazeći prelazni rok zajedno sa direktnim plasmanom u Ligu šampiona, kao i rešeni finansijski problemi, otvaraju vrata klubu da krene znatno ofanzivnije po željena pojačanja!

Inter je vrlo aktivan zasad i dovodi ozbiljna pojačanja u praktično svim linijama tima. Za novog štopera je već dogovoren Stefan de Fraj, Kvadvo Asamoa stiže iz Juventusa kao slobodan igrač da popuni levi bok, Mauro Ikardi dobija konkurenciju u vidu talentovanog golgetera Lautara Martineza, a u slučaju da Interov kapiten napusti Milano, ići će se agresivno na dovođenje TOP pojačanja u napadu. Sa Najngolanom u vezi i Malkomom na desnom krilu, to već izgleda vrlo dobro. Kalibar za Ligu šampiona.

Ali to nije sve. U Interu ne planiraju da se zaustave tek tako i već imaju nekoliko imena u planu. Pre svega će se pažnja posvetiti desnom beku, gde se lome koplja između Žoaoa Kansela i Matea Darmijana.

Prva varijanta i formacija 4-2-3-1

Kanselo je prva želja. Portugalac se u prvom delu sezone nije najbolje snašao u Interu, ali kada mu je Spaleti pronašao žicu postao je esencijalni deo tima i nezamenjivi šraf na desnom boku. Njegov transfer bi praktično trebalo da košta oko 10.000.000 evra, s obzirom da Inter sa Valensijom ima dogovor da otkupi njegov ugovor za 35.000.000 evra. Kako je u suprotnom smeru definitivno završio Žofri Kondogbija za 25.000.000 evra, Inter bi praktično doplatio samo razliku. Ipak, na Kansela je oko bacio Juventus, s tim da je mnogo važnije to što ga i Valensija želi nazad. Problem Stare dame je što Kanselo ne želi u Torino tek tako i želi da vidi da li ga italijanski šampion zaista toliko želi, a i pre svega hoće da vidi kakav će rasplet imati u Interu. Njegova želja je da ostane, ali Valensija se pita. Slepi miševi su obezbedili Ligu šampiona za narednu sezonu i svaki igrač je potreban, trener Marselino Toral je već izrazio želju da se Kanselo vrati jer ga vidi u svom sistemu, ali su problem knjige i dugovanja koja moraju da budu „ispeglana“ zbog finansijskoj fer-pleja. Valensija planira da dovede Gonsala Guedesa i taj posao koštaće minimum 40.000.000 evra. U planu je još nekoliko poslova, pa bi Inter mogao da iskoristi situaciju i dobije veliko pojačanje - trajno.

Ukoliko to ne bude Kanselo, onda će se ići na Darmijana. Italijan je takođe interesantan Juventusu koji posle odlaska Stefana Lihtštajnera desni bok ostaje samo Matiji de Šilju. Darmijan je na izlaznim vratima Mančester junajteda i njegova cena bi trebalo da bude oko 15.000.000 evra. Velika prednost je to što je domaći igrač, potencijalni reprezentativac i zato je interesantan najvećim italijanskim klubovima. Takođe, njegova univerzalnost u odbrani i sposobnost da pokrije sve pozicije u poslednjoj liniji su vrlo zanimljivi potencijalnim poslodavcima, iako je jasno da se u Junajtedu nije snašao, a ni naigrao. 

U priču je odnedavno uključen i Davide Zapakosta, ali u ovom trenutku nije jasno kakva budućnost čeka Italijana u Čelsiju. Bar dok se ne reši pitanje trenera. Ako Antonio Konte ostane (gotovo nemoguće) Zapakosta sigurno ostaje kao konkurencija Viktoru Mozesu

Ono što je izvesno jeste da će Lučano Spaleti u narednoj sezoni pre da se odluči za 4-2-3-1 formaciju, nego na njemu dražu varijantu 3-4-1-2. Gledajući dosadašnju transfer politiku, sve upućuje ka tome da će se sada Spaleti prilagođavati situaciji i rosteru kojim raspolaže, iako je bio jedan od prvih koji je svojevremeno implementirao sistem 4-6-0, sa lažnom devetkom koju je tokom vremena u Romi igrao Frančesko Toti.

Sada je situacija malo drugačija. Interu je potreban rezultat u kontinuitetu i neće biti toliko mesta za eksperimentisanje.

Druga varijanta i varijanta formacije 3-4-3 koja se transformiše u 5-4-1

Samir Handanovič će ostati Interov neprikosnoveni čuvar mreže. Kada se reši pitanje desnog beka, biće poznat kompletan izgled poslednje linije koju će još činiti Škrinijar i Miranda kao sada već ustaljeni bedem ispred Handanovičevog gola, s tim da će i De Fraj zbog velikog opterećenja sezone dobiti veliki prostor za igru. Asamoa će pokriti levi bok, a ispred defanzivne linije stoje dva znaka pitanja. Na papiru ispred odbrane trebalo bi da stoje Vesino i Brozović, ali moguće je da će Inter pokušati da angažuje jedno ozbiljnije ime koje će biti partner stabilnom Urugvajcu. Inače, Spaletijevom miljeniku. Brozović će najverovatnije otići, bar kako sada stvari stoje, a u konkurenciji su još Borha Valero i Roberto Galjardini. Idealno bi rešenje bio Rafinja, ali je on preskup u ovom trenutku i cena za otkup je 35.000.000 evra. Trenutno neizvodljivo. Zato je nešto realnija opcija Musa Dembele iz Totenhema, gde bi u posao mogao da bude uključen otpisani Žoao Mario.

Ispred njih dvojice biće Radža Najngolan kao podrška ofanzivnom trilingu koji će činiti Malkom desno - Perišić levo - Ikardi u srcu napada.

Suštinski, postoji verovatnoća da bi Spaleti mogao da promeša karte i proba sa 3-4-1-2, gde bi defanzivni triling činili Miranda, Škrinijar i De Fraj, po bokovima bi bili Asamoa i Kanselo ili Malkom, vezna trojka se ne bi menjala i Najngolan bi u svakom slučaju dobio ofanzivnija zaduženja nego li u Romi, gde se neretko i igrao s takvom ulogom kao jedan od najboljih vezista u Italiji, dok bi u napadu bili Lautaro i Ikardi. To bi moglo da se dogodi u slučaju da Ivan Perišić bude prodat, s tim što bi ova varijanta sa Malkomom na desnom boku ostavila veliku odbrambenu rupu na toj strani, pošto Brazilac nije vičan odrađivanju defanzivnih zadataka.

Treća varijanta i formacija 3-4-1-2

Nije isključeno da bi Spaleti mogao da isproba i varijantu sa 3-4-3 formacijom, kojom bi Inter dobio na elementu iznenađenja i lake transformacije iz odbrambene u napadačku mašinu, što zahteva dosta trčanja po bokovima. U odbrani bi sve ostalo isto, kao i na bokovima, s tim da bi onda verovatno Vesino i Najngolan zaigrali kao tandem u srcu veznog reda, a Malkom i Perišić bi bili podrška Ikardiju

Ali stil za koji će se Spaleti odlučiti diktiraće poslovanje na tržištu, a pre svega gledaće se to ko će napustiti Inter. Kandidata je dosta, ali još nema nikakvih čvrstih elemenata. 

Bilo kako, Inter bi konačno mogao da bude po ukusu svojih navijača.

Piše: Nikola STOJKOVIĆ
Foto: Action Images


tagovi

MalkomLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara