Inter traži novog golmana, Handanović izgubio podršku

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 09:43

Petorica kandidata da naslede Slovenca

Inter je ’poklonio’ pobedu Juventusu u prvom meču polufinala Kupa Italije, a navijači su vrlo brzo našli krivca.

Kapiten i golman Samir Handanović je zasut kritikama, pa i uvredama, Interovih navijača na društvenim mrežava. Ono što je tinjalo mesecima, sada je buknulo. Handanović je potpuno izgubio poverenje.

Izabrane vesti

Iskusni Slovenac je prethodnih godina navikao Inter i njegove navijače na visok nivo odbrana. Često je bio jedina svetla tačka u timu Nerazura. Sada kada je stvoren konkurentan tim u borbi za skudeto, Handanović više ne pravi razliku. Čak je postao jedna od slabijih karika. Već je ove sezone imao nekih ozbiljnih grešaka kod primljenih golova (Benevento i Verona), ali i sreću da je Inter pobeđivao na tim utakmicama. Posle derbija sa Juventusom u Kupu Italije, Handanović nije imao iza koga da se sakrije. Kritike su počele da pljušte...

Time je potpuno otvoreno pitanje golmana u Interu.

Ni Antonio Konte niti ljudi iz kluba nisu ništa javno prigovorili Handanoviću, ali je očigledno da kapiten gubi podršku u klubu. To se najbolje vidi po pitanju Handanovićevog ugovora. Aktuelni mu ističe na kraju sledeće sezone i deluje da neće biti produžetka, iako se na početku sezone činilo da će dobiti makar još jednu godinu ugovora. Imaće 38 godina kada mu istekne aktuelni ugovor i u Interu veruju da posle toga nema šta da traži u klubu.

Odavno se šuška o Handanovićevoj zameni na Meaci a sada javnost otvoreno bruji o potencijalnim naslednicima. Rezervni golmani Jonuc Radu i Filip Stanković nemaju još to poverenje da stanu na gol kao starteri i neko od njih će verovatno na pozajmicu posle ove sezone.

Interova prva meta za mesto među stativama je Udinezeov golman Huan Muso koji se odavno pominje kao njihova želja. Muso je uz zemljaka De Pola već neko vreme ponajbolji pojedinac Udinezea i prerastao je sredinu. Problem bi mogla da bude cena pošto Zebre svog golmana procenjuju na oko 30.000.000 evra. Situacija u Interu nije baš tako dobra da mogu da izdvoje pomenuti novac za Argentinca.

Alternative su italijanski golmani. Marko Silvestri već drugu sezonu blista na golu Verone ali za njega važi da je bliži selidbi u Romu narednog leta. Alesio Kranjo je uglavnom odličan na golu Kaljarija, a Inter ima dobre odnose sa klubom sa Sardinije pa bi mogao da spusti cenu prilikom razgovora o otkupu Najngolana. Želja je i Pjerluiđi Golini iz Atalante ali je on preskup i klub iz Bergama ne želi da ga proda. Na kraju, pominje se i Aleks Meret koji je u Napoliju sve više u senci Davida Ospine i mogao bi da bude utešno rešenje za gol Intera.

Para za velike golmanske zvezde nema, a neko će morati da dođe već sledećeg leta ako Handanović nastavi ovako.


tagovi

Samir Handanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara