Lautaro Martinez i Luka Jović (Foto: ©Reuters)
Lautaro Martinez i Luka Jović (Foto: ©Reuters)

Interova misija u Madridu: Raspituje se za Jovića, nudi Lautara

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 18:54

U upravi Nerazura vide srpskog napadača kao opciju više u napadu

Rasprodaja šampionskog tima izazvala je bes navijača Intera prošlog leta. Ipak, uprava milanskog tima nije imala previše izbora, te je, kako bi izbegla finansijski kolaps, bila primorana da proda Romelua Lukakua i Ašrafa Hakimija. I pored toga što je ostao bez dvojice igrača koji su odigrali veliku ulogu u osvajanju titule, Inter je i ove sezone najozbiljniji kandidat za Skudeto. No, kako god se šampionska trka završila, Nerazure po završetku sezone čeka nova rasprodaja.

Ovog puta na transfer listi završiće drugi član prošlogodišnjeg napadačkog tandema – Lautaro Martinez. Zapravo, nalazio se argentinski fudbaler u izlogu i pre godinu dana, Totenhem i Arsenal su navodno bili zainteresovani, Atletiko čak poslao ponudu, ali je ona stigla prekasno – Čelsi je tada već "odneo" Lukakua, pa u Interu nisu želeli da u potpunosti otupe napadačku oštricu prodajom Martineza.

Izabrane vesti

Međutim, finansijska situacija diktira poteze uprave šampiona Italije. Više ne mogu da odlažu. Mediji sa Čizme ističu da će Nerazuri predstojeći letnji prelazni rok morati da zatvore sa plusom od 60.000.000 do 70.000.000 evra u kasi. Toliko, možda čak i više novca, trebalo bi prema proračunima sportskog sektora Intera da donese samo Lautarova prodaja. I Pjero Ausilio već radi na njoj.

Italijanski mediji pišu da je sportski direktor Intera u utorak doputovao u Madrid kako bi pregovarao sa Atletikom oko prodaje 24-godišnjeg napadača. Korijere delo Sport tvrdi da je šampion Španije obavestio čelnike Intera o interesovanju za Lautara – navodno su zainteresovani i pojedini premijerligaški klubovi, među njima i Totenhem - ali da nije spreman da ispuni njihov visok finansijski zahtev.

Letos su Nerazuri insistirali na 110.000.000 evra, koliko je stajalo u otkupnoj klauzuli, ali je ona izbačena potpisivanjem novog ugovora, te sada iz Intera traže između 70.000.000 i 80.000.000 evra za strelca 16 golova ove sezone u svim takmičenjima. I dalje previše ako se pitaju Jorgandžije, zbog čega će Ausilio sesti s njima i pregovarati oko formule koja bi finanijski zadovoljila obe strane.

Put u glavni grad Španije sportski direktor Intera iskoristiće kako bi se sastao i sa čelnicima drugog madridskog kluba, Reala. Navodno, Ausilio želi da ispita mogućnost dovođenja Luke Jovića i Danija Sebaljosa. Obojice na pozajmicu, jer, poslužili bi kao opcije više u napadu, odnosno veznom redu, da prošire igrački kadar. U Realu svakako ne računaju na njih tako da ne bi trebalo da bude previše zatezanja, s tim da bi Kraljevski klub radije da od njihove prodaje finansira deo letnjeg prelaznog roka.

Kako bilo, konkretno Jovića u Interu ne vide kao potencijalno prvog napadača. Najveća želja, Darvin Nunjez, neostvariva je iz finansijskog ugla, pa će se Nerazuri maksimalno fokusirati na Đanluku Skamaku.


tagovi

Luka JovićLautaro MartinezDani Sebaljos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara