Interova oluja: Soareš završen, Godin prošao lekarski, na pragu Silva, možda i Zapata, Barela na leto!

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.01.19. | 09:53

Nerazuri završavaju pojačanja na sve strane

Čekao je Inter finiš zimskog porelaznog roka, a onda krenuo u ofanzivu!

Bepe Marota od juče završava pojačanja na sve strane. Prvo pojačanje Intera u Marotinom mandatu će biti portugalski desni bek Sedrik Soareš. Sinoć su dogovoreni svi detalji transfera iz Sautemptona. Inter će za pozajmicu Soareša platiti 500.000 evra uz opciju da ga narednog leta otkupi po ceni od 11.000.000 evra. Reč je o desnom beku koji je prethodne tri i po godine bio standardan u timu Sautemptona i kojeg su u jednom trenutku pre godinu-dve, želeli Mančester Junajted i Čelsi. Ove zime je Marko Silva pokušavao da ga dovede u Everton, ali je Inter uspeo ekspresno da završi posao.

Izabrane vesti

Soareš bi trebalo da reši pitanje levog beka pošto Brazilac Dalbert i novajlija Kvadvo Asamoa do sada nisu zadovoljili. Ovo bi moglo da znači i odlazak Dalberta koji se od dolaska iz Nice pokazao kao totalni promašaj.

A Soareš je samo prvo u nizu Marotinih pojačanja. Sinoć je lekarske preglede obavio Atletikov kapiten Dijego Godin i do sutra uveče bi trebalo da usledi i zvaničan potpis ugovora. Naravno, za sledeće leto. Urugvajac će doći iz Atletika na kraju sezone. Potpisaće dvogodišnji ugovor vredan 4.500.000 evra po sezoni koji sa bonusima može da naraste i na 6.000.000 evra godišnje. Uz opciju da saradnja bude produžena na još jednu godinu.

A dok ne dođe Godin, Inter želi još jednog štopera odmah. I to iz redova gradskog rivala Milana. Nerazuri su ušli u pregovore oko dovođenja iskusnog Kristijana Zapate kojem na leto ističe ugovor. Njega kao agent zastupa nekadašnji Interov defanzivac Ivan Kordoba i on nije bio zadovoljan ponudom Milana za produžetak saradnje. Inter bi mogao boljim uslovima da privuče dugogodišnjeg Milanovog štopera...

Otišla je i još jedna ponuda na Ostrvo. Inter pokušava da do kraja zimske pijace završi i portugalskog vezistu Adrijena Silvu. Nekadašnji kapiten Sportinga iz Lisabona želi po svaku cenu da napusti Ostrvo. Bio je na pragu prelaska u Bordo, ali se onda javio Inter.

Silva je pre godinu i po dana prešao u Lester u poslednjim minutima prelaznog roka, ali je za koji minut zakasnio sa papirologijom pa je šest meseci bio van terena i tek 1. januara prošle godine stekao pravo da ga Lisice registruju. Ispao je iz forme i nije bio ni senka igrača iz Sportinga. Trener Klod Puel je ove zime dao zeleno svetlo za Silvin odlazak. Čak i na pozajmicu. Inter veruje da može Silvu da vrati u formu u kojoj je bio u Sportingu ili kada je sa Portugalijom osvojio evropsko prvenstvo.

Portugalac bi verovatno bio privremeno rešenje u Interu do leta kada se očekuje transfer bomba – Nikolo Barela. Inter vodi u trci za najtraženijeg italijanskog vezistu u ovom trenutku. Pregovori sa Kaljarijem su uspostavljeni i radi se na transferu za leto. Sardi cene svog dragulja na 50.000.000 evra, Inter je spreman da dođu do ponude od 40.000.000 evra. Tako što bi ponudili fiksnih 25.000.000 evra plus 10.000.000 evra kroz bonuse i plus nekog od mladih igrača (Pinamonti, Emers, Vanhojzden) koji se jako dopadaju Kaljariju.

(FOTO: reuters)


tagovi

Zimski prelazni rok 2019Nikolo BarelaDijego GodinSedrik SoarešAdrijen Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara