Komentari na vest

INTERVJU – Ranko Popović: I pijanac se leči tek kad prizna da je pijanac – ovde sporo trčimo, igramo i mislimo

B

Bolje

pre 8 meseci

Da je ostao u Saragosi gde živi već 9 godina i uživa u plodovima svog 15 g rada u inostranstvu uspešnog. Sve je u pravu osim da se u vurglama onih koji vode klubove i igračima koji su navikli na protežiranje usadi moderno shvatanje o fudbalu kakvo smo imali do 70tih kad su nam treneri i igrači bili međ najboljim u Evropi. Pa jednog Krojf po njegovom priznanju je legenda Vasović naučio uz Mihels finesama koje su doprinele da Ajax pre više od 50 g kad je Vasović kao kapiten 71 osvojio sa Ajaksom prvu titulu Evro Šampiona. Naše legende ih učili fudbalu a onda učenici prevazišli učitelje zato što je ovde od 70tih uveden demagoškomiljanićevski stil fudbal koji se forsira i danas od fs do klubova
@

@@@@

pre 8 meseci

Miljanić Šajber Bata Đora. ZvezdaSrbija uništitelji Jugoslovenskog a onda i Srpskog fudbala.
S

ScoutSTARIKONTI

pre 8 meseci

Evo par igrača koji su trenutno bez kluba a pomogli bi Voši/Partizanu i TSC Jean Pyerre - am (desetka) Eduardo Bauermann cb(štoper) Ismael Silva - box to box(radilica na terenu sa vrlo dobrom tehnikom) Oussama Idrissi - lw(levo krilo) Reggie Cannon - rb(desni bek)
i

izadji napolje,

pre 8 meseci

lepo je vreme.....
G

Goust

pre 8 meseci

Prijavi se za posao u neki klub, mislim da bi te uzeo Rdk Sombor, Dinamo Vr, Rdk Pirot..
g

goran Ns

pre 8 meseci

Batak je rasturio ekipu.Usporio,nedovoljno spremio.Nabio komlekse ekipi!!
p

pfc

pre 8 meseci

Samo ja, ja, ja. On je doveo, on je stvorio...
p

prti

pre 8 meseci

Ovaj klub vise nikoga ne zanima. Pa ljudi nisu napunili stadion ni u evropi. Taman ce sad malo u Topolu dok i ovo malo sto im dolazi ne izgubi tu naviku.
m

milanche87i

pre 8 meseci

Trener je trazio Marreha- slobodan, Kembela iiz Javora Zubairua i jednog desnog beka.
S

Stara GARDA

pre 8 meseci

Klub nam vodi čovek koji će danas da jede parizera kako bi se još više dodvorio onom kome treba, i sada takav lik treba pozitivno da utiče na fudbalere i trenera? Kako mislite da je to moguće, svi ti momci vide i znaju od čega nam zavisi uspeh - napredni predsednik koji zarad neke sitne pažnje poklanja naše dete Kabića klubu kojem nikako nije trebalo prodavati, ako nizbogčega drugoga onda iz poštovanja prema nama - navijačima. Koliko drugačiji može biti Ranko kada je prihvatio da se batrga u ovom mulju od prvenstva? ili je došao ovde da vegetira jedno par meseci svo to vreme naraavno leže plata ili ima neki problem sa samim sobom pa prihvata likove poput Zbuilje i Baljata za neke časne i poštene ljude.
'

'ladno

pre 8 meseci

Luciano Spaleti
?

??

pre 8 meseci

Sve je lepo rekao. Vidi se po ovom intervijuu da je dobar covek. Kako prica o unuku, porodici i sve ostalo vezano za fudbal. Realan covek, dobar covek. Puno srece mu zelim kako u vosi tako u nastavku trenerske karijere
P

Partymaker

pre 8 meseci

A svi oni kada dođu, tako lepo pričaju, mislio bi čovek wow! I onda posle par meseci ako i toliko otkaz
N

Naopako

pre 8 meseci

Ma da. Treba ko mula da mumla e onda je pravi. Mislim sta ti padne na pamet da napises ovako besmislen komentar?
E

Esex

pre 8 meseci

Covek je sve u pravu..Imamo problem ali bas fudbalskog mentaliteta..kao prva sva deca zele da budu k.ronaldo a ne npr vidic ili tijago silva ili jordi alba...bune se roditelji kad im dete beka ili stopera...to onda prelazi preko taktike jer svi previse zadrzavaju loptu,gledaju dole u nju,misle da ce ko mesi samo da prodju izmedju trojice..U nasem fudbalu se ne shvata da su jednostavnost i brzina donosenja odluka smisao modernog fudbala..Brzina tehnicke obrade i kontrole lopte,brzina bez lopte...Jos se furaju bata djorine socijalisticke taktike u Superligu Srbije.
Г

Григорије Чварковић

pre 8 meseci

Браво, човјек је све рекао споро играмо, мислимо и трчимо. Ово треба на ФСС да напишу на улазу.
s

sergio00

pre 8 meseci

Fudbalskom treneru koji ne prati italijanski fudbal jer kako kaze tamo nema sta interesantno da se vidi treba zabraniti da se bavi istim.
G

Gostirista

pre 8 meseci

Bravo za komentar, pre svega italijanski treneri i trenerska skola je najbolja na svetu od kad je sveta i veka. Taktika je vrhunska, pa poglesajte koje klubove vode italijanski treneri a koje npr. engleski ili spanski izuzev Pepa. Ranko je trener kao sto sam ja astronaut.
G

Grenadine

pre 8 meseci

Možda se čoveku ne sviđa italijanski stil fudbala. Daleko od toga da se tamo nema šta videti, ali je činjenica da je današnja italijanska liga samo bleda senka lige sa kraja 90-tih i početkom 21. veka.
N

Nenad1246

pre 8 meseci

A šta ima da se vidi? Da nije možda moderan fudbal?
N

Naopaki

pre 8 meseci

Ja sam polako godinama sve manje gledao Italijane. Ruzan fudbal jako. Sto bi gubio vreme.
9

999

pre 8 meseci

@Gostirista a gdje rade to italijanski treneri osim Anceloti u Realu? Sledeci najbolji je De Zerbi u Brajtonu.. A kazes kogs vode Spanci osim Gvardiola.. Koliko znam Arteta je Spanac. Luis Enrike je Spanac.. Od 6-7 najjacih klubova Evrope, pola vode Spanci. Eto imas Klopa i Tuhela, i imas Ancelotija.. Tako da nije ti dobar argument.
D

Djdj

pre 8 meseci

Lepo je Ranko rekao. Drugim rečima problem je u struci koja ne zna svoj posao niti razume igru.
b

bakala

pre 8 meseci

najjaci pocetak teksta. za rastavca pise kao da je trebao biti vosin venger. da. i onda ga smene. i onda jos jednog smene. i dovedu treceg. unutar 12 meseci. bruka i sramota. venger ne bi bio venger da nije toliko godina radio u jednom klubu. ovi lazu kao i vodeca stranka. nek lepo kazu da su "razvojni" klub, da izvode igrace na pravi put itd. a u stvari su tu da prave lovu i maznjavaju. providni ste!
R

REŠENJE

pre 8 meseci

Superliga i Prva liga sa po 12 klubova (22+10 kola, a ne trokružno), privatizacija klubova (bez muljaže i fantomskih firmi), sređena infrastruktura, zakon protiv huligana koji će funkcionisati u praksi, znatno bolji marketing.
K

Koan

pre 8 meseci

Privatizacija? Dobro ali nekoliko pitanja na koje, od svih koji to predlažu, nisam dobio odgovor. Pa da opet pitam, možda mi neko odgovori. 1.Koji model privatizacije, kao u Engleskoj ili u Španiji ili u Nemačkoj ili možda kao u Saudijskoj Arabiji? 2.Šta se privatizuje, ime, grb, stadion, zemljište, dugovi? 3.Da li ima zainteresovanih investitora i za koliko klubova? 4.Da li se nekom isplati da investira u neki klub, a i takvi se moraju privatizovati ako ćemo imati sve privatno, koji nema publiku, nema igrače? 5.Da li i koliko klubova mogu da opstanu bez pomoći države ako znamo da su prihodi od karata i TV prava mizerni. 6.Šta će biti ako neko, recimo kupi neki klub pa za nekoliko meseci želi da izađe iz tog posla a nema kome da proda, da li se klub gasi ili će država da interveniše pa ona postane vlasnik? I na kraju, zar je važno koliko ima klubova u Ligi kad je toliko jasno da je Zvezda druga dimenzija da se otprilike znaju ko su od 2 do 5 mesta a da su ostali toliki krš da je svejedno da li je liga 10 ili 20 klubova. Pa ako ćemo da skraćujemo onda neka bude 6 klubova i neka igraju, jedni s drugima u beskraj.
@

@Koan

pre 8 meseci

Po čemu se fudbalski klubovi razlikuju od drugih firmi? Tržišno poslovanje i tačka, pa ko preživi
b

budvanin

pre 8 meseci

Svakako treba smanjiti broj klubova i u I i u II ligu i mozda bi se desilo da neko drugi nekad bude prvak drzave. Od 16 klubova pola je sigurno za drugu ligu a isto se moze rec i za drugu ligu i promijeniti onda sisteme trecih liga i ojacati fudbal i gurati mlade. Da bi ojacali ligu i da bi bila na nekom nivou u nju treba ulagati i mora da postoji neka motivacija za te igrace i da ostaju i da imaju motiva da dolaze. Recimo prvak prve lige Srbije da dobije neke jake pare za ulazak u prvu ligu kao i ostali koji udju, tu bi se rat vodio za prvu ligu i timovi bi vise se trudili i ulagali. Nama je ok drugi rang ali treba u njega ulozit i u timove i promijeniti nivo takmicenja. Neka treca liga ima 16 klubova i one fore play ofa i nek i oni imaju neke jade od ulaza u veci rang. Usput treba privatizavat timove posto im drzava ne pomaze, izuzev Partizana za koji navijam i Zvezde. Uveo bi i zakonom da igrac prije recimo 23 godine ne moze da ide u inostranstvo i time bi nasi talenti igrali svud po Srbiji a ne se dovodili neki poluigraci koji nisu mi za San Marino ili Andoru. Ima masa da se radi da bi nam liga bila top.
n

nešto onakon

pre 8 meseci

@ koan Evo ja ću ti reći prvi korak... SAJ (država) da uleti u sve državne klubove i pohapsi sva odgovorna lica... Kad vidiš sve te njuške koje vode klubove, sve ti je jasno zašto smo tu gde jesmo.... Nije slučajno Vidić isteran (osramoćen) kad se kandidovao, nama treba Nedimović... Kada se privatizuje Zvezda i Partizan, stvori regularna liga gde može i Čukarički da bude prvak, videćeš kako će se pojaviti neko da kupi i Radnički KG.... Ovako glib do brade...
T

Top Gun

pre 8 meseci

Ko vodi Vojvodinu dobro i postoji. Sve Crnogorci. Da li ima neki izvorni Vojvođanin? Užas!
t

tuzna istina

pre 8 meseci

Druze nema jakog, mocnog i uglednog Srbina koji navija za svoj lokalni klub, nebitno koji. Navedi bar jednu poznatu licnost u Srbiji da ne navija za Zvezdu i Partizan?
č

čuka o le

pre 8 meseci

Jelena Karleuša navija za Čukarički
T

Top Gun

pre 8 meseci

@ Nisam na to mislio. Nisi me razumeo. Pa uzmi Toleta u Partizanu?! Isto. Rođen u CG. Čekaj jbt niko odavde ne može da vodi Partizan?!
P

Pećko Pivo

pre 8 meseci

Da ti stavim so na ranu. I Ranko Popović, moj komšija, ti je Crnogorac! Zašto Crnogorci a ne vojvođani (srbijanci ili neki drugi)? Ne znam...pitajte Novaka Đokovića. Zašto je on jedan od najboljih sportista sveta ikada a ne neki vojvođanin.
C

Cer

pre 8 meseci

Zbiljic Crnogorac? Nikad cuo za to prezime u CG
P

PopV

pre 8 meseci

bio vam je onaj apro umalo vas nije saranio, rodjeni vojvodjanin
T

Televizor

pre 8 meseci

Zbiljici istina nemaju veze sa Vojvodinom, ali ni Crnom Gorom. Zbiljici su iz Krusevca.
O

Od

pre 8 meseci

Meljavog kan kana nema Crnogoraca u Vojvodini. Sad je vode Požarevljanin Zbiljić i Nišlija Jovanović. Ko da Novi Sad i Vojvodina nemaju svoje legende koji uz to imaju para al neće da im bg određuje mesto na tabeli i urušava Vojvodinu. Zato neće da se uključe u rad kluba Kosan Lane Kačar od starijih Svilar Mandarić koji je Vojvodinaš od malih nogu i najbogatija naš čovek na Svetu al kako je rekao zašto da kupi Vojvodinu a da država ne da bg projektima da se privatizuju i još im pokriva desetine m evra duga već 30 g dotira ih i određuje kad će koji od 2 projekta biti prvak. Od 91 p ima 18 titula a cz 16. A ostali šipak tek po koji KUP
V

Vojvodinu

pre 8 meseci

Od kankanovaca ne vode Crnogorci koji su je ostavili u minusu ko i oni koji su rodom iz hrvatske bosne a Srbi su. Sad je vode ljudi iz istočne Srbije Kruševac Zbiljić koji je završio studije u NS i Nišlija Jovanović. A od pravih Novosađani su je vodila dvojica koji su osuđeni il im se sudi viskol mulj iz vjeternika i kvazi Limanac šćepa i svi su je odrasli do zadnje pare ili centa
S

Statler

pre 8 meseci

Ako su igrači spori onda je to može biti pitanje selekcije i fizičke pripremljenosti. U oba slučaja nameće se drugo pitanje: ko su ljudi koji te igrače selektiraju i pripremaju? Jesu li dovoljno stručni ili se u prvi tim guraju mamini i tatini sinovi sa malo debljim novčanikom? I to je pitanje za celokupni srpski fudbal. Nemoguće da u većini kolektivnih sportova imamo zapažene rezultate samo u fudbalu je dno dna. Nešto tu nije u redu.