Intervju rođendanac Andresa Inijeste: Moj najznačajniji trener Luj van Gal

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.05.18. | 10:40

A tu su i 22 najvažnija detalja iz velike karijere na Nou Kampu

Nekoliko dana uoči rastanka sa Barselonom posle prelepe 22-godišnje fudbalske romanse Andres Inijesta je ponovo pričao o svojoj odluci. Ovaj put uradio je to za katalonski Mundo Deportivo u ekskluzivnom intervjuu koji je objavljen danas, na njegov 34. rođendan.

Iznenađujuće, najveći dobitnik tog intervjua je Luj van Gal, često osporavani holandski trener.
"Van Gal je bio moj najznačajniji trener", rekao je Inijesta, a Mundo to priznanje stavio na naslovnu stranu.

Izabrane vesti

Legendarni vezista još uvek nije otkrio sledeću destinaciju, ali kaže da bi u budućnosti voleo da prenese znanje na druge.
"Da vidimo kako će sve da se odvija jer je moja odluka bila teška i nije lako otići odavde posle toliko godina. Preda mnom je novi izazov, novo iskustvo i na ličnom i na porodičnom planu. Moraću da kompletiram drugo veliko putovanje u životu: prvo iz Fuentealbile u Barselonu, a sada iz Barselone ko zna gde. Biće novih velikih stvari koje će biti izazov i za moju porodicu, ali se radujemo. Posle toga, videćemo šta nas čeka u godinama koje dolaze. Nadam se da ću se vratiti jednog dana i preneti sve dobro što sam naučio, bilo da se radi o mlađim kategorijama ili prvom timu", kazao je Inijesta.

Pitali su ga i da li možda razmišlja o trenerskoj karijeri kao bivši saigrači Ćavi ili Viktor Valdez.
"Ne znam. Mislim da ću na kraju i postati trener, ali kao i sve što sam radio u životu, bez žurbe. Stepenik po stepenik. Pokušaću da sve što budem radio bude posvećeno, da radim ono što volim i što osećam da je ispravno. I najvažnije mi je da radim sa ljudima koji su posvećeni istom cilju", poručio je Andres Inijesta

Na kraju Inijesta je izabrao i 22 najvažnija detalja iz velike karijere u Barseloni koja je trajala isto toliko godina, a koja su mu najdraža sećanja na jednu fudbalsku eru pogledajte OVDE.

Foto: Action Images


tagovi

Andres Inijesta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara