©Screen shot
©Screen shot

Irakli Azarov nije na spisku Gruzije za Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 16:01

Vili Sanjol odabrao 26 igrača za Nemačku

Selektor reprezentacije Gruzije, Vili Sanjol, saopštio je konačan spisak igrača za učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a na njemu nema bivšeg igrača Crvene zvezde i prvotimca ukrajinskog Šahtjora Iraklija Azarova. Gruzine predvodi najveća zvezda Hviča Kvarachelija, a tu je i golman Valensije, Georgi Mamardašvili.

Sanjol je napravio miks mladih i iskusnih igrača, a među veteranima se nalaze golman Georgi Lorija, koji ima 38 godina, kapiten Guram Kašia (36), Džaba Kankva (38). Samo dvojica reprezentativaca Gruzije nastupaju u domaćem šampionatu, a to su pomenuti Lorija, koji nosi dres Dinamo Tbilisija i mladi vezista Giorgi Citaišvili iz Dinamo Batumija.

Izabrane vesti

Irakli Azarov je ove sezone odigrao 33 utakmice za Šahtjor, a prošlog vikenda se našao na klupi za rezervne igrače protiv Dnjepra. Za seniorsku selekciju Gruzije zabeležio je 18 nastupa, ali ga nije bilo na spisku u martovskom plej-ofu, gde je obezbeđen plasman na Euro. Poslednji put za državni tim je igrao u decembru protiv Španije na stadionu Hose Zorilja u Valjadolidu. Ipak, Sanjol je napravio drugačiji izbor.

Gruzija Evropsko prvenstvo započinje 18. juna protiv Turske u Dortmundu, četiri dana kasnije se sastaje sa Češkom u Hamburgu, dok će 26. juna odmeriti snage sa Portugalijom u Gelzenkirhenu.

SPISAK GRUZIJE:

GOLMANI: Giorgi Mamardašvili (Valensija), Giorgi Lorija (Dinamo Tbilisi), Luka Gugešašvili (Karabag).

ODBRANA: Solomon Kvirkvelija (Al-Ohdod), Guram Kašija (Slovan Bratislava), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Laša Dvali (APOEL), Luka Lokošvili (Kremoneze), Otar Kakabadze (Krakovija), Giorgi Gočoleišvili (Šahtjor Donjeck), Džemal Tabidze (Panetolikos).

VEZNI RED: Giorgi Kočorašvili (Levante), Otar Kiteišvili (Šturm Grac), Nika Kvekveskiri (Leh Poznan), Giorgi Čakvetadze (Votford), Giorgi Citaišvili (Dinamo Batumi), Levan Šengelija (Panetolikos), Sandro Altunašvili (Volfsberger), Džaba Kankava (Slovan Bratislava), Anzor Mekvabišvili (Univerzitatea Krajova), Saba Lobžanidze (Atlanta Junajted), Zuriko Davitašvili (Bordo).

NAPADAČI: Hviča Kvarachelija (Napoli), Giorgi Kvilitaja (APOEL), Giorgi Mikautadze (Mec), Budu Zivzivadze (Karlsrue).


tagovi

Irakli AzaroviEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara