(© AFP)
(© AFP)

Đirona ne zna da li će biti šampion, ali već ima prvo pojačanje za narednu sezonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 09:43

Siti kupio najvećeg argentinskog talenta i posle Rivera šalje ga u Španiju

Otvorenih očiju sanjaju navijači Đirone. Njihov klub na na visinama na kojima se nikad ranije nije pojavio: posle prvog kruga šampionata Španije deli lidersku poziciju sa Realom, ozbijan je kandidat za titulu, sve izvesnije deluje da će igrati u Ligi šampiona i mada to podrazumeva i jačanje kadra, Katalonci možda neće odustati od stila da dovode fudbalere koji nisu toliko atraktivni, ali se savršeno uklapaju u sistem trenera Mićela Sančesa.

Tako su ove sezone zablistala brazilska krila Savio i Jan Kouto, vezista Pablo Toro, štoper Erik Garsija, a usled povezanosti sa Siti grupom na Montilivi stadionu čekaju još jedno pojačanje. I to u liku najveće nade argentinskog fudbala, pošto će Klaudio Ećeveri početi evropsku avanturu baš u Đironi.

Izabrane vesti

O čemu je reč?

Mančester Siti je iskoristio razgranato tržište i pobedio konkurenciju u vidu Barselone za potpis 18-godišnjeg kreativnog vezistu koji je minule jeseni zablista za Svetskom prvenstvu za kadete u Indiji. Obletao je oko njega i nagovorio porodicu da odbije predlog River Plejta kad je u pitanju novi ugovor. Na toj bazi obezbedio je potpis momka kog u otadžbini zovu Đavolčić i koji će najpre potpisati za Siti grupu, konglomerat koji osim što je prepoznatljiv po Mančester Sitiju „drži“ i veliki broj klubova na raznim meridijanima i većinski je vlasnik, između ostalih, i Đirone.

Dogovor je sledeći: kupiće ga Siti grupa po ceni od 18.000.000 evra, uz još dodatnih 9.000.000 u vidu bonusa. I ostaviti na pozajmici u Buenos Airesu do kraja kalendarske godine, do kad bi i inače igrao za River po slovu ugovora koji ne želi da produži. A pošto Mančester Siti smatra da je još nezreo za prvi tim Građana, a nije baš da veruje prilikama u južnoameričkom fudbalu, želi da prva stanica Klaudija u Evropi bude neki manji klub.

Tu dolazimo do Đirone gde bi Klaudio Ećeveri, piše argentinski Ole, mogao da ostane sezonu ili dve. Zavisi od toga koliko bude napredovao. Zasad je plan da stigne u Kataloniju januara 2025, ali bi to moglo da se ubrza, pod uslovom da mu Martin Demikelis, trener Rivera, ne bude davao šansu. Što takođe nije isključeno, jer zašto bi velikan za Monumentala razigravao tuđeg igrača, kad već zna da odlazi. U svakom slučaju Siti grupa se obavezala da Ećeveriju pokrije platu za ovu godinu (čim potpiše ugovor), ali i za narednih pet, pošto će saradnja sa Siti grupom biti zaključena do 2029.



tagovi

Klaudio EčeveriTransferiZimski prelazni rok 2024Mančester SitiĐironaRiver Plejt

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara