©AFP
©AFP

Đironine kočije se pretvorile u bundevu: Maljorka i Rajković ugasili šampionski san hita Primere

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 20:32

Domaćin golom defanzivca stigao do dragocena tri boda (1:0)

Stigla je ponoć, magija je nestala, a čarobne kočije kojima je Đirona letela kroz Primeru pretvorile su se u bundevu. Hit dosadašnjeg dela šampionata i tim koji je uspeo da na vrhu tabele razdvoji Real i Barselonu nastavio je da posrće, te je četvrti put u pet kola perosuo bodove, ovaj put na Balearima gde je Maljorka golom Hozea Kopetea stigla do minimalnog trijumfa (1:0).

Čarolija koja je pratila Đironu i usled koje je tim iz Katalonije uz ulogu najvećeg iznenađenja pobrao brojne simpatije u borbi rame uz rame sa Realom i Barselonom, počela je da jenjava. Od poraza upravo od Maljorke u Kupu kralja, Mičelovi izabranici počeli su da posrću te se trijumf nad Seltom ispostavio samo kao kratkotrajni trzaj posle kojeg su usledili remi sa Real Sosijedadom i porazi od Real Madrida i Atletik Bilbaa. Bod iz tri kola predstavljao je učinak usled kojeg se Kraljevski klub udaljio od Đirone, a novi udarac autsajderu u borbi za vrh zadao je nedavni dželat u kupu.

Izabrane vesti

Pobeda nad Rajo Vljekanom (3:0) u prethodnom kolu očigledno nije bila dovoljna da vrati Đironu na željeni kolosek, što je iskoristio Hoze Kopete i golom u 33. minutu doneo domaćinu dragocena tri boda. Defanzivac Maljorke je iskoristio konfuziju pred golom rivala posle jednog od kornera i prvi put ove sezone zatresao mrežu.

Minimalna prednost bila je povod domaćinu da glavnu reč prepusti protivniku, dok su gosti istovremeno svesni imperativa rezultata stvarali sve intenzivniji pritisak na defanzivu ekipe sa Baleara. Svesni da nemaju luksuz da ispuste nove bodove fudbaleri Đirone su pleli mrežu, međutim ispostavilo se bezuspešno. Najbliži golu koji bi doneo makar bod gosti su bili na početku sudijske nadoknade kada je Jan Kouto gađao pod prečku, ali je Predrag Rajković bio na visini zadatka te je sedmi put ove sezone u prvenstvu ostao nesavladan.

Tri boda ostavljena u gostima, uticala su da Đirona ostane na minus sedam u poređenju sa Realom, te je klub iz Madrida i pored tri remija u pet kola uspeo da uveća razliku i značajno se približi tronu. Snovi o šampionskoj kruni sada već deluju kao nerealni i sve jasbnije postaje da će se Đirona u narednim mesecima više osvrtati iza sebe uz želju da sačuva mesto joje vodi u Ligu šampiona, nego što će gledati ka Realu.

Istovremeno, Maljorka je dragocenom pobedom nastavila beg od klubova u opasnoj zoni i sada je na plus osam u poređenju sa Kadizom, prvim ispod crte.

PRIMERA – 27. KOLO

Petak

Selta - Almerija 1:0 (0:0)

/Mingeza 73/

Subota

Sevilja - Sosijedad 3:2 (2:1)

/En Nesiri 11, 13, Ramos 66 - Andre Silva 45+5 penal, Mendez 90+2/

Rajo Valjekano - Kadiz 1:1 (0:0)

/Ležen 88 - Ernandez 90+12/

Hetafe - Las Palmas 3:3 (3:1)

/Mata 11, Grinvud 14, Maksimović 45 - Ramirez 35, Kardona 50, El Hadadi 57/

Valensija - Real Madrid 2:2 (2:0)

/Ugo Duro 27, Jaremčuk 30 - Vinisijus 45+5, 76/

Nedelja

Viljareal - Granada 5:1 (3:0)

/Serlot 7, 19, 66, Kapue 32, Gedes 47 - Korbeanu 90+1/

Atletiko Madrid - Betis 2:1 (2:0)

/Silva ag 8, Morata 44 - Karvaljo 62/

Maljorka - Đirona 1:0 (1:0)

/Kopete 33/

21.00: (3,00) Bilbao (3,50) Barselona (2,45)

Ponedeljak

21.00: (2,40) Osasuna (3,10) Alaves (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ĐironaMajorkaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara