Istorija u Gladbahu: Nemci "petardirali" Italiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 22:40

Prvi trijumf za Manšaft protiv velikog rivala u zvaničnim utakmicama...

Okruglo 60 godina prošlo je od njihove prve zvanične utakmice. Isto toliko Nemačka je čekala na prvu pobedu protiv jednog od svojih najvećih rivala. I noćas je konačno dočekala. Ne običnu, nego veličanstvenu. Pet golova primio je Điđo Donaruma na stadionu Borusije u Menhnegladbahu, a mogao je i još koji da domaćin nije povukao ručnu na oko 20 minuta pre kraja - 5:2. Uspela je četa Roberta Mančinija u finišu da ublaži poraz, ali ipak će za sva vremena ostati crvenim podvučeno: u poslednjih 65 godina Azurima niko nije dao pet komada. Zanimljivo, te davne 1957. težak poraz nanela im je Jugoslavija. Bilo je čak 6:1 za Plave na oproštaju Bernarda Vukasa od dresa sa državnim grbom.

Nije Liga nacija takmičenje u kom će usled ovakvog debakla bilo ko da čupa kosu sa glave, ali da ima Italijani imaju razloga za brigu - definitivno imaju. Istina, Mančini je značajno podmladio sastav, čak i promešao karte, pa opet, ako je ovo najbolje od mladih snaga onda je situacija prilično zabrinjavajuća.

Izabrane vesti

S druge strane, Hansi Flik je na teren izveo skoro najbolje što Nemačka u ovom trenutku ima (nedostaju povređeni Florijan Virc, Robin Gosens, eventualno još neki nadolazeći igrači) i ti su momci u potpunosti opravdali poverenje.

Punih 70 minuta domaćin je potpno kontrolisao sve što dešava na terenu. Imao više od 60 odsto loptu u nogama, ređao šansu za šansom. U nekoliko navrata Donaruma je kao poslednji štit spasavao Italiju, ali u sredinom drugog dela i sam je učestvovao u potpunom raspadu sistema.

Za peti gol Nemaca direktan je krivac...

Gol Gundogana sa penala u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i onaj Tomasa Milera u uvodnim minutima drugog dela, nagovestili su potpuni potop gostiju koji će kreirati tandem Gnabri - Verner. Bajernov naadač je pakovao, a Čelsijev tresao mrežu.

Flik za ovu akciju nije koristio Leona Gorecku i Kaija Haverca, dvojac koji mnogi videte kao sigurne startere u Kataru.

Kod Italijana malo ko zaslužuje prelaznu ocenu. Radi se partiji koju će Azuri pokušati što pre da potisnu u arhivu. Pamtiće se, doduše, da je Vilfred Njonto oborio rekord reprezentacije Italije kao najmlađi strelac sa 18 godina 222 dana.

Prethodni je bio star više od 60 godina i držao ga je Bruno Nikole.

LIGA NACIJA A3 - 4. KOLO

Engleska - Mađarska 0:4 (0:1)

/Šalai 16, 70, Nađ 80, Gazdag 89/

Nemačka - Italija 5:2 (2:0)

/Kimih 10, Gundogan 45+3, Miler 51, Verner 68, 69 - Njonto 78, Bastoni 90+3/



tagovi

Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara