Fred (Reuters)
Fred (Reuters)

Istorija u Kupu Brazila: Fred izjednačio rekord Romarija, Hulk pokvario slavlje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 04:34

Napadač Fluminensea postigao 36. gol u kupu Brazila i uz legendarnog Romarija se profilisao kao najbolji strelac najmasovnijeg takmičenja

Prva utakmica četvrtfinala Kupa Brazila između Fluminensa i Atletiko Mineira poslužila je za pisanje istorije. Veteran Fred je postigao 36. golčime se izjednačio sa legendarnim Romarijom na čelu liste strelaca najmasovnijeg državnog takmičenja. To nažalost nije bilo dovoljno Trikolorima da izbegnu poraz pred revanš na Mineirau koji je na programu sredinom septembra - 1:2.

Pre samo tri dana ova dva velikana podelila su po bod u 17. kolu Brazileiraa, a zanimljivo i tada je Fred bio strelac sa bele tačke. Ipak, to nije bilo dovoljno za prekid serije utamica bez pobede koja je večeras narasla do brojke od šest.

Izabrane vesti

Sva tri gola pala su tokom prvih 45 minuta. Počelo je od Naća Fernandeza koji je hvatao volej iskosa. Lopta je na putu ka golu podogila jednog igrača protivničkog tima, a iako je bilo nedoumica da li je lopta prešla gol liniju, glavni sudija je sa malim zakašnjenjem pokazao na centar.

Finiš poluvremena doneo je penal za Fluzao, odnosno rutinsku egzekuciju Freda koji je poslao Eversona u suprotnu stranu i baš kada se mislilo da će se na pauzu otići u rezultatskom egalu, Hulk je razočarao domaćina u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Akcija koja nikako ne ukazuje na to da brazilski superheroj gazi 36. godinu života. Lično je povukao kontru skoro od centra igrališta, pre nego što je odigrao savršen dupli pas sa Naćom Fernandezom. Završnica lagana kao perce.

Ne samo da Fluminense nije imao Bog zna kakvih prilika za izjednačenje, već može da bude srećan što nije ubedljivije poražen jer je golman Markos u drugom poluvremenu napravio nekoliko sjajnih intervencija.

KUP BRAZILA – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Sao Paulo – Fortaleza 2:2 (0:0)

Gremio – Flamengo 0:4 (0:0)

Atletiko Paranense – Santos 1:0 (1:0)

Petak

Fluminense - Atletiko Mineiro 1:2 (1:2)

/Fred 42 - Fernandez 13, Hulk 45+4/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

HulkFredAtletiko MineiroKup BrazilaFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara