Ko će u Primeru?
Ko će u Primeru?

Istorijska noć: Ueska prvi put u 58 godina na pragu Primere

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.05.18. | 15:46

Lugo je na putu

Nije sve u parama. Ueska nije ušla u sezonu kao jedan od najvećih favorita da se domogne promocije, ali u 40. kolu Segunde mogla bi da postane prva ekipa koja će i matematički obezbediti plasman u Primeru.

Na njenom putu Lugo. Na strani. Istina, domaćin nema rezultatski motiv za ovaj meč. Neće se sigurno skloniti sa puta, ali objektivno nije to taj kalibar. Trener Ueske Rubi na raspolaganju ima sve igrače i motiv do neba da postane prvi čovek u 58 godina dugoj istoriji kluba koji će je uvesti u elitu. Svega osam sezona Ueska je igrala i u drugoj ligi. Uglavnom se smucala po trećoj ili čak i četvrtoj ligi.

Izabrane vesti

A sada je tako blizu. Sporting u poslednja tri kola teroriše živce navijača kluba iz Hihona. Iz ta tri kola - tri poraza. Ueska se u međuvremenu zahuktala. U proteklih pet rundi takmičenja osvojila je 13 od mogućih 15 bodova. Neće joj doduše biti lako. Kod kuće je odlična, u decembru je večerašnjeg rivala deklasirala sa 3:0, ali Lugo ne gubi tako lako kad je domaćin.

Bez obzira, motiv je ovde ključna reč. I samo je pitanje da li će Ueska sagoreti. Nema razloga za tako nešto. Samo treba da obave svoje i da sami sebe počaste megdanima sa Barselonom, Realom, Atletikom…

Vreme je!

Španija 2, 40. kolo:

Petak:

Tenerife - Sporting Hihon 1:0

Subota:

Himnastik - Kultural Leonesa 5:3
Ovijedo - Sevilja II 2:1
Lorka - Valjadolid 1:5
Granada - Reus 1:0

Nedelja:

Barselona II - Kadiz 3:1
Numansija - Osasuna 1:1
Alkorkon - Rajo Valjekano 4:0
Saradosa - Albasete 4:1
Kordoba - Almerija 2:0

Ponedeljak:

21.05: (3.80) Lugo (3.40) Ueska (1.90)

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

bet infosportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara