Italijani smanjuju Seriju A

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.02.19. | 18:50

Zanimljiva ideja čelnika elitnog takmičenja...

Prvi čovek italijanske Serije A Gaetano Mićiće zatražio je od Intera i Milana da budu konkurentniji prema Juventusu u borbi za titulu i istovremeno najavio da bi elitna italijanska liga mogla da bude smanjena sa 20 na 18 klubova.

Podsetimo, u Seriji A još 2004. godine nastupa po 20 ekipa svake sezone, ali se u poslednje vreme javila ideja da se taj broj klubova smanji kako bi takmičenje postalo konkurentnije.
"Postoji velika broba za Ligu šampiona i Ligu Evrope pošto su se mnogi timovi poređali u vrhu tabele. To će sigurno izazvati i veće interesovanje publike i javnosti. Ali, koja je svrha takmičenja u kojem dominira jedan klub? Zato kvalitet uvek mora da bude prioritet u fudbalu. Uveren sam da dva vodeća milanska tima moraju i mogu da budu predvodnici novog talasa, pošto Napoli i Roma i pored dobre volje nisu uspeli da naškode Juventusu", rekao je Mićiće za jednu radio stanicu.

Izabrane vesti

Potom je konkretno govorio i o reformi i skraćenju Seriji A.
"Sve top evropske lige, izuzev Nemaca, imaju po 20 timova. Na poslednjem sastanku FS Italije podržali su inicijativu da se Liga na nekom od narednih sastanaka izjasni oko skraćenja broja učesnika sa 20 na 18. Konačnu odluku donećemo na skupštini, nakon što razmotrimo sve argumente za i protiv, ali lepo je što je Fudbalski savez Italije omoguićio Ligi da sama donese odluku o odgovarajućem formatu takmičenja", ističe Mićiće.

Prvi čovek Kalča prokomentarisao je i inicijativu predsednika Napolija Aurelija De Laurentisa da se kazni poslednjeplasirani tim u ligi.
"Ne slažem se sa njim. Šarm Serije A je i u tome što u njoj mogu da učestvuju i manji klubovi. Toga ima u svakom sportu čak i na Olimpijskim igrama u trci na 100 metara, poslednji je daleko iza prvog, ali i to je takmičenje ma koliko bilo neravnopravno", zaključio je Mićiće.

Foto: Reuters


tagovi

Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara