Bremer (©Reuters)
Bremer (©Reuters)

Italijani „uvoze“ štopera: Bremer dobija pasoš i poziv među azure

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 11:35

Igrač Torina na ceni posle odlične sezone

Nekada je Serija A bila najjača liga sveta, u njoj su bili najbolji fudbaleri sveta, a reprezentacija među najjačima na svetu. Ali, vremena su se promenila...

Italijani su počeli da „uvoze“ igrače čak i u reprezentaciju. Ako je Mauro Kamoranezi, rođeni Argentinac, ipak italijanskih korena, pa njegov poziv među azure i nije toliko upadao u oči, naturalizacija Brazilaca Emersona i Žoržinja je pomerila granicu.

Izabrane vesti

A, kada je već krenulo, zašto se onda zaustaviti, pogotovo sada kada Italiji nedostaje sveža krv posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Novo lice u odbrani reprezentacije Italije uskoro će biti Glejson Bremer, rođeni Brazilac, fudbaler Torina, koji će uskoro dobiti pasoš države na Čizmi, piše Gazeta delo Sport.

Štoper Torina je pre 25 godina rođen u Ipatangi, a prvi dodir sa Italijom imao je 2018. godine, kada je iz Atletiko Mineira došao među Bikove. Međutim, kršni štoper je sjajnim igrama skrenuo pažnju na sebe, pogotovo noseći se sa najboljim napadačima u Seriji A. Biće Bremer među traženijim igračima u letnjem prelaznom roku, a dobijanje italijanskog državljanstva će mu dodatno otvoriti vrata, jer nigde neće biti stranac. Ako ode iz Torina...

Kako tvrde Italijani, skauti PSŽ-a, Bajerna, Dortmunda, Atletika, Totenhema, Lestera i Evertona su pohodili utakmice Bikove ove sezone samo zbog Bremera.

Bremer je zvanično proglašen za najboljeg defanzivca Serije A za tek završenu sezonu, a javno je dobio pohvale i od Žozea Murinja posle meča sa Romom. Kruna cele priče biće poziv u reprezentaciju Italije, koji je sasvim izvestan, piše Gazeta.

Statistički gledano, Bremer je bio najbolji defanzivac Serije A u presečenim loptama, drugi u oduzetim, prvi u dobijenim vazdušnim duelima, četvrti po ukupno dobijenim duelima... Za već vremešnu odbranu Italije, koja je dotakla nebo osvajanjem Evropskog prvenstva, biće Brazilac kapitalno pojačanje.


tagovi

BremerTorinofudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara