Ivan Rakitić na naslovnoj strani katalonskog Sporta
Ivan Rakitić na naslovnoj strani katalonskog Sporta

Ivan Rakitić, sve bolji i sve bliži Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.01.19. | 13:20

Čelsi se opasno zainteresovao, a u igri su i Mančester junajted i Arsenal

Pomalo konfuzna situcija na stadionu “Kamp Nou”. Dok Ivan Rakitić uporno ponavlja da mu je lepo u Barseloni i da ne želi da ide lokalni mediji forsiraju priču o selidbi u Premijer ligu kao da sve više pojačavaju pritisak na hrvatskog vezistu da pristane na rastanak. A njemu se zaista ne ide.

Da je drugačije mogao je i prošlog leta u Pari Sen Žermen, navodno su mu Sveci nudili dvostruko veću platu od one koju ima u Barseloni, klubu pride obeštećenje od 90.000.000 evra čime su se opasno približili otkupnoj klauzuli oid 125.000.000, ali ga je Ernesto Valverde ubedio da ne ide, jer mu je potreban. S obzirom da je Rakitić uz Lea Mesija ove sezone najstandardniji Valverdeov igrač jasno je da ga šef nije lagao.

Izabrane vesti

Uprava međutim ne razmišlja tako emotivno, već poslovno. Na leto na “Kamp Nou” stiže Frenki de Jong, verovatno će i Adrijen Rabio, tu su već Artur i Arturo Vidal, pa Serhio Buskets… Već je gužva u vezi.

Pride, Barsa nije ni probala da Rakitića ubedi da potpiše novi ugovor, niti ima bilo kakvu povišicu u planu. I mada Hrvat do sada nije ni pominjao da je nezadovoljan novcem sigurno će mu unosnije ponude zagolicati maštu.

BARSELONA ŠAMPION ŠPANIJE - KVOTA 1,10

Odakle mogu da stignu? Iz Engleske pre svega, pošto se PSŽ ohladio. Mančester junajted, Arsenal i Čelsi navodno raspituju za cenu s tim da svi smatraju da su Plavci trenutno najveći favoriti za Rakitićev potpis. On inače u martu slavi 31. rođendan, ugovor sa Barselonom mu ističe 2021. što će reći da mu je sada najbolji trenutak da pokuša da izboksuje još jedan, poslednji, blokbaster ugovor.

Ovde ipak jedna nelogičnost: Čelsi je do sada uglavnom odbijao da potpiše višegodišnje ugovore sa igračima starijim od 30 godina. Zbog Rakitića bi možda mogao da napravi izuzetak, na kraju krajeva Mauricio Sari je ubedio Marinu Granovskaju da “olabavi” kad se pregovaralo oko Gonzala Iguaina.

Na kraju se ipak pita Rakitić, a zna i on da u Barsi zarađuje više nego dovoljno, kao i da novac ne može da kupi sreću. Čelsijev zadatak je da ga ubede da će baš on biti centralni deo novog, rekonstruisanog tima Plavaca.


tagovi

Ivan RakitićZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara