Ivanić je nova desetka, Marin – levo krilo!

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 20:13

Crvena zvezda imala pucački trening protiv petoligaša Vindišgarstena – 7:0

Za početak – pucački trening! Fudbaleri Crvene zvezde lako su savladali lokalnog petoligaša Vindišgarsten u prvoj proveri na pripremama u Austriji (7:0), a trener srpskog šampiona Vladan Milojević otkrio je bar deo noviteta koji planira za napad u Ligu šampiona.

Kada je na teren izašla startna postava domaćeg tima, bilo je jasno da crveno-beli neće imati ozbiljnu proveru. Pojedinci iz Vindišgarstena imali su bar deset kilograma više, drugi, pak, nisu ličili na sportiste. Međutim, Vladan Milojević je prisutnim navijačima Crvene zvezde servirao nekoliko taktičkih promena. Novi kapiten Marko Marin delovao je uz levu aut liniju, dok je Mirko Ivanić imao ulogu plejmejkera. Ima indicija da ćemo dvojicu plemenitih igrača gledati u tim ulogama u narednoj sezoni. Takođe, Erik Jirka igrao je na poziciji desnog beka, dok su štoperski tandem činili Filip Stojković I Nemanja Milunović.

Izabrane vesti

Kada god su domaći igrači razmenili dva pasa domaća publika je bila u transu. Jasan je to bio pokazatelj da žele da pruže samo jak otpor renomiranim gostima. Odolevali su nekako u prvih 20 minuta, mada je Ivanić udarcem sa 18 metara doveo crveno-bele u vođstvo.

Zvezda je igrala utakmicu na jedan gol. Marin se stalno nudio, često odigravao sa Jovančićem i Rodićem. Problem za domaćina nastao je onog trenutka kada su ostali bez snage. Neko na tribinama je posle 25 minuta šaljivo konstatovao da domaćinima treba boca sa kiseonikom… Zvezda je šutirala iz svih pozicija. Nije se posrećilo Ivaniću, MarinuRodiću. Ali jeste Ričmondu Boaćiju. Do tada neprimetni centarfor iz Gane je u 30. minutu iskoristio asistenciju Jevtovića i lako realizovao šansu. Vrlo brzo je postigao još jedan pogodak, pošto je pokupio otpadak posle šuta Milunovića.

Mirno je šef Milojević gledao meč, valjda svestan činjenice da će prave provere uslediti protiv Kluža, Zenita I Apolona. Podigao je glas samo jednom – u finišu prvog poluvremena kada je domaćin uspeo da veže nekoliko pasova.

Crvena zvezda je u drugom poluvremenu promenila kompletnu postavu. Mnogo svežiji igrači crveno-belih imali su lak zadatak - da podebljaju trijumf protiv umornog rivala. Debi u crveno-belom dresu golom je oplemenio mladi crnogorski napadač Nikola Krstović. Međutim, centralne figure drugog poluvremena bili su El Fardu Ben, Veljko Simić i Miloš Vulić. Svaka smislena akcija polazila je od njih. Moglo je da bude i mnogo više golova u mreži Vindigarstena, ali crveno-beli kao da su želeli da sačuvaju municiju za ono što sledi.

VINDIŠGARSTEN – CRVENA ZVEZDA 0:7
/Ivanić 8, Boaći 30, 36, Vukanović 54, Simić 60, 73, Krstović 66/

VINDIŠGARSTEN: Lisinger – Jašarević, Antenštajner, Felbemajor, Đorđević – Govingen, Huber, Veber, Valdenhofen, Huskić, Fakel.
CRVENA ZVEZDA: Popović – Jirka, Stojković, Milunović, Rodić – Čaušić, Jovančić – Jevtović, Ivanić, Marin – Boaći. Igrali su još: Stanković, Gobeljić, Savić, Konatar, Gavrić, Vulić, Vukanović, Simić, Krstović.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara