Mirko Ivanić protiv Videotona
Mirko Ivanić protiv Videotona

Ivanić režirao Nikolićevu nemoguću misiju protiv Čelsija, šesto kolo revijalno za Dinamo, Fener, Zenit, Arsenal, Sporting (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.11.18. | 20:52

U Grupi D bez golova?

Bod bi bio velik kao kuća, pošto bi vrlo verovatno primorao BATE da juri sva tri u Solunu. Međutim, Videoton Marko Nikolića nije izdržao na minus devet stepeni Celzijusa u Belorusiji. BATE je golovima Nikolaja Signeviča i Mirka Ivanića stigao do pobede od 2:0, pa će Mađarima sva je prilika biti potrebno da u poslednjem kolu osvoje makar bod u sudaru sa moćnim Čelsijem.

Izabrane vesti

Belorusima je naime ovo bila druga pobeda u sudarima sa Vidijem, pa imaju i prednost na tabeli, iako su poravnati na koti od šest bodova. Što će reći da je BATE trenutno u mnogo povoljnijoj situaciji, mada i oni ne bi smeli da se opuste s obzirom na to da ih je PAOK savladao u prvom meču te da bi Grci, čak i uz poraz u Londonu večeras, sa novom pobedom nad BATE Borisovim napravili krug od tri ekipe u kome bi odlučivala gol razlika u međusobnim duelima. Ako bi PAOK pobedio BATE on bi tu i bio najbolji.

Pomenućemo još da je Aleksandar Filipović odigrao svih 90 minuta za BATE, kao i Marko Šćepović za Vidi, ali će ovaj meč ipak Ivaniću ostati u najlepšem sećanju. Lep gol za konačnih 2:0.

Šesto koli neće imati nikakav značaj u Grupi D, pošto je Dinamo odoleo na gostovanju kod Fenerbahčea, pa će na žrebu za šesnaestinu finala imati status nosioca, dok će Turci dalje kao drugoplasirani. Anderleht i Spartak Trnava su, žargonski, svoje odmrmorili.

Oko prvog mesta nema rasprave ni kad je u pitanju Grupa C, pošto je pogodak Roberta Maka bio dovoljan da Zenit upiše minimalac protiv Kopenhagena. Uz pobedu Bordoa nad Slavijom (2:0) sasvim dovoljno da se Rusi osiguraju dok će se za drugo mesto u poslednjem kolu boriti Česi i Danci. S tim da će Kopenhagenu biti neophodna pobeda nad Bordoom uz poraz Slavije od Zenita u Pragu.

Šta tek reći za Grupu E, tu se sve znalo odmah posle žreba pošto je bilo jasno da Vorskla i Karabag ne mogu da pariraju Arsenalu i Sportingu. U petom kolu samo potvrda takve konstatacije.

Arsenal je deklasirao Vorsklu sa 3:0, iako je Unaj Emeri šansu u startnih 11 pružio 19-godišnjacima Džozefu Viloku i Edvardu Nketiji, te godinu mlađem Emilu Smit Rou, dok su od tinejdžera u nastavku priliku dobili i Čarli Gilmur, Zekarija Medli (18) i Bukajo Saka (17). Smit Rou i Vilok su se i upisali u listu strelaca ostavivši tako Arsenalove navijače da maštaju o budućim pokolenjima, dok je treći gol bio delo Arona Remzija sa penala.

Sportingu stanje na tabeli nije dozvoljavalo luksuz da se previše kockaju sa kombinovanjem igračkog kadra, ali u najjačem sastavu Portugalci su jednostavno oduvali Karabag – 6:1 uz golove Basa Dosta, Bruna Fernandeša (x2), Nanija i na kraju Abdulaja Dijabija, takođe dvostrukog strelca.

Arsenal je ovde prvi, Sporting drugi...

LIGA EVROPE, 5. KOLO:

GRUPA C

Bordo – Slavija Prag 2:0 (0:0)
/De Previj 49, Kunde 90/

Zenit – Kopenhagen 1:0 (0:0)
/Mak 59/

GRUPA D

Anderleht – Spartak Trnava 0:0

Fenerbahče – Dinamo Zagreb 0:0

GRUPA E

Karabag - Sporting 1:6 (1:3)
/Zubir 14 – Dost 5pen, Fernandeš 20, 75, Nani 33, Dijabi 65, 82/

Vorskla – Arsenal 0:3 (0:3)
/Smit Rou 11, Remzi 27pen,  Vilok 41/

GRUPA L

BATE – Videoton 2:0 (1:0)
/Signevič 22, Ivanić 85/

21.00: (1,38) Čelsi (4,70) PAOK (8,50)

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara