Iz Ivanjice u MLS: Vankuver doveo Kornelijusa

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.01.19. | 17:37

Talentovani kanadski fudbaler pojačao redove kluba iz rodne zemlje

Mladi kanadski štoper Derek Ostin Kornelijus posle dve godine je napustio Javor i potpisao dvogodišnji ugovor sa članom MLS lige Vankuver Vajtkapsom.

Kornelijus (21) je za klub iz Ivanjice odigrao 31 utakmicu, a u redove kluba iz svoje zemlje došao je kao slobodan igrač, pošto mu je nedavno istekao ugovor sa Javorom.
"
Derek je jedan od najboljih mladih igrača iz nove generacije kanadskih talenata. Za njegove godine on ima pravu smirenost i karakteristike koje tražimo na štoperskoj poziciji. Pratili smo njegov napredak u okviru kanadskog fudbala i verujemo da se razvio na pravi način. Takođe, bio je izložen i različitom okruženju, što je uvek dobro za razvoj igrača", rekao je trener Vankuvera Mark Dos Santos.

Izabrane vesti

Kornelijus je prošle godine izabran za najboljeg mladog internacionalnog fudbalera u Kanadi.
"
Vankuver je klub koji sam pratio nekoliko godina i izuzetno sam uzbuđen što ću sada biti deo toga. Ovo je dobra prilika za mene da pokažem šta mogu, ne samo da budem ovde, već da ostavim pečat. Radujem se igranju pred strastvenim navijačima i radiću šta mogu da pomognem klubu da pobeđuje", rekao je Kornelijus.

Foto: MN Press


tagovi

Derek Kornelijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara