Izaberite prvu postavu Srbije (ANKETA)

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.11.18. | 12:59

Koji tim biste izveli protiv Crne Gore

Srbija sutra ima prvu meč loptu za plasman u drugu ligu evropskog fudbala. Orlovi na Marakani dočekuju Crnu goru u direktnom okršaju za prvo mesto u Grupi 4 u C diviziji. Ako pobede, a Rumunija ne slavi protiv Litavnije, Srbija je definitivno prva u grupi.

Na taj način bi Srbija obezbedila plasman u viši rang i učešće u grupnoj fazi B divizije za dve godine, a napravila bi i korak bliže plasmanu na EP. Meč protiv Crne Gore može da donese mnogo, ali i da napravi veliku štetu selekciji Mladena Krstajića.

Izabrane vesti

Pobedom bi Srbija napravila ključni korak i izbacila Crnogorce iz trke za prvo mesto, dok bi u slučaju remija ili poraza, Crnogorci i Rumuni u poslednjem kolu verovatno odlučivali o prvom mestu u grupi.

Zato je od velike važnosti kakav će tim sutra na teren stadiona Rajko Mitić izvesti selektor Mladen Krstajić. Pitanje je i u kakvoj formaciji možemo očekivati Srbiju. Krstajić u dosadašnjem delu takmičenja nije odsutpao od ideje da igra sa jednim klasičnim napadačem i tako će verovatno biti i sutra protiv Crne Gore. Uprkos činjenici da Srbija ima trojicu odličnih napadača...

Ukoliko ostane veran standardnoj formaciji 4-2-3-1, Krstajić će biti prinuđen da menja neke stvari u odnosu na dosadašnje mečeve u Ligi nacija. Zbog povreda su neki igrači otpali, a neki pozvani naknadno.

Čini se da na golu nema dileme posle odustajanja Marka Dmitrovića zbog povrede. Gol Srbije bi trebalo da čuva Predrag Rajković. Ili će Krstajić iznenaditi sa Jovanovićem?

U odbrani su se Milenković i Veljković profilisali kao startni štoperski tandem, a konkurencija su im Vuković i Spajić. Antonio Rukavina je kod Krstajića nedodirljiv na desnom boku, a za tu poziciju konkuriše i Nemanja Miletić iz Partizana. Na levi bok se vraća kapiten Kolarov pošto je Rodić igrao u prethodna dva meča.

Jaka konkurencija je i u veznom redu. Opet je tu prva zvezda tima Nemanja Matić. On je zacementiran na jednoj od dve pozicije zadnjeg veznog. Za drugu konkurišu Nemanja Maksimović, Saša Lukić i Branko Jovičić. Pozvan je i Ljubomir Fejsa, ali je povređen i skoro sigurno neće konkurisati za meč sa Crnom Gorom.

Žestoka je borba i za tri mesta u ofanzivnom delku veznog reda.  Dušan Tadić bi trebalo da je siguran starter na jednoj od tri pozicije, ali je zato nepoznato ko će igrati na preostale dve. Nema Sergeja Milinković Savića koji je povređen, a zbog operacije zuba su male šanse da će zaigrati i Filip Kostić. To Krstajića ostavlja sa Gaćinovićem, Ljajićem, Živkovićem, Radonjićem i novajlijom Danijelom Aleksićem kao opcijama. Gaćinović je u najboljoj formi, što znači da bi ostali pobrojani trebalo da se bore za to jedno mesto.

I na kraju – napad! Aleksandar Mitrović je do sada bio prva opcija i sjajno je odrađivao posao. Prvi je strelac Srbije i jedan od najkonstantnijih igrača reprezentacije u poslednje dve godine. Ali senzacionalna forma u Bundesligi je u prvi plan lansirala i Luku Jovića. Tu je i konstantno odlični Aleksandar Prijović koji rešeta mreže za PAOK. Krstajić će biti na mukama da izabere jednog.

Ili da konačno preseče i zaigra sa dvojicom napadača. Pogotovo što su Mitrović i Prijovič kod Muslina u nekoliko navrata pokazali da se dobro slažu na terenu i što je Jović tip igrača koji bi lako mogao da se uklopi da bilo kojim od njih dvojice. San većine navijača Srbije je da vide Mitrovića i Jovića u tandemu.

Ipak, sumnjamo da će Krstajić zaigrati sa dvojicom napadača, pa vam u anketi nudimo formaciju 4-5-1 da izaberete svojih idelanih 11 za sutrašnji meč protiv Crne Gore.

Izvolite...


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara