Foto: AFP
Foto: AFP

Izgubio svih 12 mečeva protiv Bajerna, ali mu opet preti: Nećemo odstupiti od agresivnog i ofanzivnog fudbala

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 18:47

Zlatko Junuzović nikako ne može da se pohvali učinkom protiv večerašnjeg rivala

Činjenica da su najmlađi i najneiskusniji tim u Ligi šampiona nije navela fudbalere Salcburga da odustanu od svoje ideje. Atraktivnim, lepršavim, konkretnim, napadačkim fudbalom austrijski šampion je u konkurenciji timova iz Liga petice obezbedio prolaz u nokaut fazu i zakazao dvomeč sa Bajernom. I ne namerava tu da stane. Niti da menja svoj stil, iako preko puta sebe ima jednog od najvećih favorita za osvajanje.

Tako makar tvrdi Zlatko Junuzović, jedan od iskusnijih igrača Salcburga. Osnova za "pretnje" nema, jer prošle sezone je u grupnoj fazi sa istim klubom poražen od Bajerna ukupnim rezultatom 9:3 (6:2, 3:1), dok je sa Verderom izgubio svaki od deset okršaja sa večerašnjim rivalom uz gol-razliku 29:7. Učinak bi bio još gori, jer je zbog povreda ili suspenzija propustio preostala četiri poraza tima iz Bremena od 7:0, 6:0, 5:0 i 2:0.

Izabrane vesti

Ipak, igrač čiji je nastup večeras pod velikim znakom pitanja zbog višemesečne povrede, osmelio se da pripreti Bajernu. Doduše, svestan šta bi njegov tim trebalo da promeni kako ponovo ne bi prošao kao bos po trnju.

"Definitivno nećemo odstupiti od našeg stila fudbala protiv Bajerna, igražemo agresivno i ofanzivno. Ono što moramo da promenimo u odnosu na prošlu sezonu kada smo igrali protiv njih je da pravimo što je moguće manje grešaka", rekao je Junuzović na konferenciji uoči meča.

Pokazao je, međutim, nekadašnji reprezentativac Austrije poštovanje prema rivalu.

"Da li je Bajern najbolji tim u Evropi? Za mene ne postoji takav tim. Postoji mala grupa timova koji su često u vrhu. Bajern je definitivno jedan od njih", istakao je Junuzović i nastavio u superlativu o večitom šampionu Bundeslige:"Malo je igrača u Bajernu koji su izuzetni. Za mene je Tomas Miler izvanredan. Igra na visokom nivou već nekoliko godina, iako su njegovi pokreti često atipični za fudbalere ha-ha-ha."




tagovi

Zlatko Junuzović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara