Iznenađenje: Bajern ruši rekord zbog Alkantarinog rođaka!

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 11:40

Bavarci dovode najskuplje pojačanje u istoriji

Izgleda da je Bajern rešio da sruši klupski rekord kada je u pitanju visina obeštećenja za pojačanja. I to debelo!

Bavarci su prema saznanjima Marke blizu dovođenje Valensijinog napadača Rodriga čiji transfer bi mogao da iznosi 60.000.000 evra! Podsetimo, najskuplje pojačanje u Bajernovoj istoriji je Korentin Toliso koji je letos Lionu plaćen 41.500.000 evra.

Izabrane vesti

Rodrigo Moreno je Brazilac koji igra za špansku reprezentaciju. Inače je drugi rođak Tijaga Alkantare iz Bajerna. Kao vrlo mlad je došao iz Brazila u Evropu, bio član Reala ali u Madridu nikada nije dobio šansu pa je težim putem gradio karijeru. Prešao je u Benfiku koja ga je pozajmljivala Boltonu i Valensiji koja ga je otkupila pre tri godine. Na Mestalji je eksplodirao, ove sezone je dao 19 golova u Primeri i postao standardan na spiskovima španske reprezentacije.

Skrenuo je pažnju veih klubova, a Bajern se prvi javio Valensiji sa konkretnom namerom da kupu napadača. Slepi miševi nisu bili  voljni da ga prodaju, ali su svi svesni da je ovo šansa  koja se ne dobija. Rodrigo ima otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra i ako Bajern plati taj iznos, Valensija mora da ga pusti. Što i nije loša opcija jer klub i dalje ima finansijske probleme. Valensija ga je Benfiki platila duplo manje, a igrač uskoro ulazi u poslednju godinu ugovora...
„On je veoma važan igrač, ali takav je fudbal. Igrač ima svoj stav, klub je vlasnik njegovog ugovora, a tu su i neki drugi koji ga žele. Ako se tri strane dogovore, onda trener ne može ništa da uradi“, rekao je Valensijin trener Marselino.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rodrigo MorenoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara