Izudarani

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.19. | 10:14

Spektakularan meč se ne očekuje, pošto na poslednja četiri sudara ovih timova na Madrigalu nismo videli više od dva gol

Šest titula u poslednjih devet sezona. Španski klubovi maltene su prisvojili Ligu Evrope. Ali ove sezone predstavnici Primere ne izgledaju baš tako dominantno. Naprotiv, samo će jedan tim ući u polufinale, a ni Valensija ni Viljareal ne ulivaju strah u kosti.

Posebno pred prvi međusobni duel u četvrtfinalu u koji i jedni i drugi ulaze posle bolnih poraza u prvenstvu. Valensijin niz dobrih rezultata – 17 utakmica bez poraza za novi klupski rekord – prekinut je posle pobeda nad Seviljom i Realom tako što se Marselinov tek pomalo izrotiran sastav obrukao na gostovanju kod Rajo Valjekana i izgubio sa 0:2, mada je bilo sasvim realno da vodi sa 3:0 posle prvih pola sata igre. Šef struke Slepih miševa otvoreno je posle meča rekao da je samo Žofri Kondogbija zadovoljio, a on je posle meča operisan i završio je sezonu.

Izabrane vesti

Šta tek reći za Viljareal, koji je prošlog vikenda skliznuo u zonu ispadanja nakon što je Santi Kazorla u 89. minutu utakmice sa Betisom promašio penal za 2:2. Ono što ipak treba imati na umu pre no što stavite ovaj par na tiket jeste činjenica da Viljareal ove sezone na Madrigalu nije izgubio ni od Valensije ni od Atletika ni od Reala, pa ni od Barselone. Sevilju je omlatio sa 3:0. Bilo je tu raznih kikseva, ali Žuta podmornica zna kako se igraju protiv velikih rivala, a Valensija svakako spada u takve.
"Viljareal ima sličan entuzijazam u igri kakav imamo i mi. Moraćemo da budemo na maksimumu svojih mogućnosti ako želimo da igramo polufinale. Blizu smo velikog uspeha i naravno da nećemo odustati. Podatak da nisu izgubili nijednom u deset evropskih utakmica, kao i da su izbacili Sporting i Zeni, dovoljno govori o tome koliko dobro igraju u ovom takmičenju", rekao je trener Valensije Marselino Toral.

Spektakularan meč se ne očekuje, pošto na poslednja četiri sudara ovih timova na Madrigalu nismo videli više od dva gola. Pride, na utakmicama Valensije u prvenstvu ove sezone u proseku pada 1,90 golova po meču – najmanje u Primeri.

Velik broj igrača Viljareala je povređen. Večeras neće zaigrati Trigeros, Lambrih, Fuego, Kosta, Bonera i Bruno. Kod Valensije je Karlos Soler suspendovan, a zbog povreda neće igrati Kondogbija i Ruben Sorino. Pičini i Kokelan su pod znakom pitanja, postoji mogućsnost da će zaigrati. 

LIGA EVROPE, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI: 

Četvrtak

21.00: (2,40) Arsenal  (3,40)  Napoli  (2,90) 
21.00:  (2,85) Viljareal  (3,20)  Valensija (2,55) 
21.00:  (2,30) Benfika  (3,35)  Ajntraht (3,10) 
21.00:  (5,50) Slavija Prag  (3,80)  Čelsi (1,65) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara