Ja sam Fabio Borini, devojka za sve

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.09.18. | 17:09

Univerzalac Milana jedinstven slučaj u modernom fudbalu...

Kako biste odgovorili da u nekom sportskom kvizu dobijete pitanje na kojoj poziciji igra Fabio Borini? Šta vam preostaje u tom trenutku? Ništa, osim da se uhvatite za glavu i plačete. Jer niko, ama baš niko na ovom svetu ne može sa sigurnošću da vam tvrdi koja je pozicija iskusnog italijanskog fudbalera. Nekada, baš davno, kada se pojavio, njegova osnovna pozicija bila je levo krilo. Umeo je i ranije da "šara", skokne prekoputa do desnokrilca, vrati se na beka i tako... Ali u 2018, u dresu Milana, Borini je, kako se to obično kaže, prešao igricu. 

Na sinoćnjem meču protiv Empolija (1:1) nekadašnji prvotimac Liverpula, Sanderlenda, Rome i još nekih klubova, zaigrao je kao centralni napadač, što je osma poziciji na kojoj se pojavio u timu samo u tekućoj godini. Lako je izračunati da mu je preostalo još samo da zaigra kao štoper i kao golman. Dobro, gol čuvati neće, osim u nekoj iznuđenoj situaciji - mada nikoga ne bi previše iznenadilo da i do toga dođe - ali kao kao centralni bek, pa zašto da ne? Čovek je očigledno specijalac. 

Izabrane vesti

Šalu na stranu, Fabio Borini tokom ove godine igrao je kao levi i desni bek, bio je zadnji vezni, igrao i levo i desno u vezi, napadao kao levo i desno krilo i naposletku, sinoć, našao se u samom špicu napada. 

Verovatno jedinstven slučaj u današnjem fudbalu.

Ali kada je igrača tako šetate onda od njega bogzna kakav učinak i ne možete da očekujete, pogotovo ne u navali, što bi, kobajagi, trebalo da mu bude primarno. Na 47 utakmica u dresu Rosonera samo pet golova i osam asistencija.


tagovi

Fabio Borini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara