Janik Bolasi
Janik Bolasi

Bolasi - najskuplji letnji transfer u Čempionšipu

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.08.18. | 11:55

Krilni napadač Evertona na meti Midlsbroa i bivšeg trenera Tonija Pjulisa

Midlsbro planira da zapali transfer pijacu u poslednjim danima prelaznog roka i to dovođenjem iskusnog Janika Bolasija iz Evertona.

Krilni napadač je postao višak na Gudison parku dolaskom Brazilca Ričarlisona, a uprkos činjenici da su ga pre dve godine dovele iz Kristal Palasa za rekordnih 30.000.000 evra, Karamele su sada spremne da ga se odreknu sada za duplo manje para, oko 15.000.000 funti (odnosno nešto manje od 17.000.000 evra). Nije ni čudo, povrede su mu uništile karijeru, a prošle szone je dao samo gol na 18 nastupa u plavom dresu.

Izabrane vesti

To, s druge strane, nije problem za poznati klub sa Riversajda, koji će napuniti kasu prodajom Patrika Bamforda (Lids), Bena Gibsona (Barnli) i Adame Traorea (Vulverhempton), a očekuje se da od te trojice igrača inkasiraju više od 40.000.000 evra, što bi im bilo dovoljno za novu transfer investiciju.

Za dolazak Bolasija se lično zalaže i menadžer Midlzbroa Toni Pjulis koji ga je u prošlosti trenirao u Kristal Palasu i dobro poznaje sve njegove kvalitete. Problem više za Boro je potencijalno interesovanje Kristal Palasa i Barnlija za Bolasija koji bi, u slučaju transfera na Riversajd, postao najskuplji fudbaler u Čempionšipu ovoga leta.

Trenutni rekord među drugoligašima drži Portugalac Žoao Karvaljo koji je prešao iz Benfike u Notingem Forest ovog leta za 15.000.000 evra.

Foto: Action Images


tagovi

Janik BolasiLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara