Janković namestio nišan za derbi i doneo mir u Partizanovoj kući (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.09.18. | 18:55

U zaostalom meču petog kola Superliga crno-beli slavili protiv Rada sa 1:0

Dovoljan je bio jedan, ali tri boda vredan. Partizan je u zaostaloj utakmici petog kola Superlige na stadionu u Humskoj savladao Rad sa 1:0 i kupio malo mira u kući pred 158. Večiti derbi koji se igra u nedelju na istom mestu.

Takođe, ekipa Bate Mirkovića sada je smanjila zaostatak za liderom Crvenom zvezdom na dva boda, samo što branilac trofeja ima utakmicu manje. Strateg crno-belih opet samo donekle može da bude zadovoljan izdanjem ekipe, jer deluje da je opet bacila u bunar veći deo prvog poluvremena.

Izabrane vesti

U nastavku utakmice Partizan se razbudio i razdrmao, a pitanje pobednika rešio je Marko Janković pogotkom u 50. minutu iz neposredne blizine posle veoma dobrog centaršuta Nemanje Nikolića. Do tada su Građevinari bili ravnopravan rival, a čak su u 35. minutu bili blizu da povedu, ali je Miroslav Vulićević izbio loptu sa gol linije posle udarca Stefana Mihajlovića.

Crno-beli je posao bio u velikoj meri olakšan od 64. minuta kada je drugi žuti karton zbog neopreznog starta dobio Bogdan Mladenović. Od tog trenutka na terenu je postojao samo Partizan. Da nije bilo sebičnosti Rikarda u nekoliko navrata, crno-beli bi stekli ubedljivu prednost.

Inače, u ovaj meč Mirković je ušao sa promenjenim sastavom, verovatno i testirajući neke varijante pred nedeljni derbi. Tako su utakmicu u napadu počeli zajedno Rikardo i Nemanja Nikolić, a na levom beku bio je Slobodan Urošević umesto Nemanje G. Miletića.

Odbrana Partizana je u nekoliko navrata u završnici prvog poluvremena delovala ranjivo, ali je kasnije ta četvorka igrala bolje, pa ni Vladimir Stojković u nastavku nije imao potrebe da se preterano angažuje. Ipak, za Zorana Mirkovića pozitivna je činjenica da mu ekipa na trećoj utakmici zaredom u Superligi nije primila gol.

Pozitivno za crno-bele je i to što je Nemanja R. Miletić večeras odradio drugi meč suspenzije zbog isključenja na utakmici sa Bačkom, pa će biti spreman za Večiti derbi. 

Sve u svemu, Rad se dobro isprsio pred crno-belima u prvom delu meča u Humskoj, dok je u nastavku, i pre nego što su gosti ostali sa igračem manje, Partizan ipak potvrdio kvalitet i zasluženo osvojio sva tri boda. 

PARTIZAN - RAD 1:0
/Janković 49/

Stadion u Humskoj
Gledalaca: oko 2.500
Sudija: Miloš Đorđić (Novi Beograd)
Žuti kartoni: Zakarić (Partizan), Mladenović, Lutovac
Crveni karton: Mladenović (Rad)

PARTIZAN (4-4-2): Stojković - Vulićević, Marković, Valijente, Urošević - Janković, Šćekić, Pantić, Zakarić - Nikolić, Rikardo.

RAD (4-3-3): Marković - Ignjatijević, Perendija (od 78. Ljubinković), Šipčić, Vico - Bainović, Mladenović (od 63. Petrović), Marinković (od 75. Stojanović) - Lutovac, Mihajlović, Kasalica.  

Foto: Starsport


tagovi

RikardoNemanja NikolićMarko Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara