Janković uoči derbija: Zvezda nije slučajno u Ligi šampiona, potrebni su nam hrabrost i odvažnost za dobar rezultat

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.09.18. | 11:42

„Odlična su ekipa, ali i mnogo bolje ekipe od njih imaju mana, trudićemo se da to iskoristimo“, kaže crnogorski reprezentativac

Marko Janković je podigrao formu i samopouzdanje, pa će biti jedan od glavnih aduta Zorana Mirkovića pred 158. večiti derbi, koji je na programu u nedelju od 19 časova na stadionu u Humskoj.

Parni valjak je u sredu imao malo problema sa Radom tokom prvih 45 minuta igre, ali je kasnije uspostavio kontrolu igre i došao do željenih bodova.
''Možemo biti zadovoljni, najbitnije da smo u uvertiri pred derbi osvojili tri boda. Nije bilo nimalo lako, Rad ima dosta dobru polukontru, kontru, imali su par dobrih situacija, ali mislim da smo i mi podigli formu i da je publika mogla da vidi znatno bolji fudbal nego što je to bilo u Novom Sadu. Spremćemo se ovih par dana za derbi, koji sa sobom nosi jednu dozu neizvesnosti i nikad se ne zna u kom pravcu će da krene. Na nama je da se što bolje spremimo i oigramo jedan takmičarski fudbal'', rekao je Janković.

Izabrane vesti

Odlični vezista se našao u novoj ulozi na terenu, koja bi mogla da predstavlja iznenađenje i za ekipu Vladana Milojevića.
''Bio sam taj neki polušpic iza Rikarda i Nikolića. To je bila bila neka vrsta probe, da li za derbi ili nije, ne znam, ali nije ni to loše išlo. Više nas je bilo u napadu, kompaktniji smo gore kada imamo loptu, možemo bolje da je čuvamo. Ako to bude situacija i u derbiju, mislim da mogu dobro da odigram".

Crnogorski fudbaler ne očekuje nikakvu lepršavu utakmicu sa crveno-belima.
"Derbi kao derbi, nikad nije to bio neki spektakularan fudbal, više je to neki naboj i neke duge lopte, ali igramo na svom terenu i iskreno se nadam da će biti više hrabrosti kod svih da preuzmu odgovornost, da igramo od noge do noge. Mislim da bismo takvom igrom bili znatno opasniji, nego kad bismo bili u grču i pokušavali na neke duge lopte".

Od formacije i načina igre je važnija psihološka priprema.
"Videćemo kakva će taktika biti i ko će da igra. U svakom slučaju za derbi je potrebna hrabrost, odvažnost, da svaki igrač zna svoju poziciju na terenu i koji su mu zadaci, da preuzme odgovornost''.

Brzonogi fudbaler izražava respekt prema rezultatima velikog protivnika.
''Nije slučajno što su ušli Ligu šampiona, imaju odličnu ekipu, vidi se i taj timski duh. Njima svaka čast, ali derbi je derbi, nikad se ne zna koji će biti rezultat. Igramo na našem stadionu, jurimo to prvo mesto i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Odlična su ekipa, ali i mnogo bolje ekipe od njih imaju mana, trudićemo se da to iskoristimo".

Crvena zvezda se poslednjeg dana prelaznog roka ozbiljno pojačala, a najzvučnije ime predstavlja nekadašnji reprezentativac Nemačke Marko Marin.
"Marin je odličan igrač, po meni je moglo da se vidi koliko im on znači. I dalje nije spreman, ali vidi se da se radi o odličnom fudbaleru. Imamo i mi svoj tim, dižemo formu, za derbi nam neće biti potrebna neka posebna motivacija i nadam se da će uz pun stadion može da dođemo do pravog rezultata", poručuje Janković.

Foto: Star Sport


tagovi

Marko Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara