Japan i Senegal igraju super fudbal!

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.06.18. | 18:50

Senegalci dva puta vodili, Samuraji se nisu predavali i sada oba tima sa po četiri boda dočekuju poslednje kolo

Japan i Senegal odigrali su jedan od uzbudljivijih mečeva u dosadašnjem toku Mundijala, a remi od 2:2 ostavio je i jednima i drugima realne šanse da se nadaju plasmanu u osminu finala.

Senegalci su dva puta vodili, Sadio Mane bio je pravi vođa ekipa, ali su Japanci pokazali ozbiljan borbeni duh i karakter, što je iskusni rezervisa Kejsuke Honda krunisao pogotokom vrednim boda.

Izabrane vesti

Obe ekipe su u prvom kolu zabeležile pobede, ali to nije donelo bilo kakvu kakulantsku igru ni kod jednog, ni kod drugog selektora.

Svakako da to nisu dve reprezentacije iz kategorije vrhunskih, ali su i Japan i Senegal svih 90 minuta bili pošteni prema lopti i sebi samima, odigravši dobru, borbenu i na momente izuzetno zanimljivu utakmicu.

Već u 11. minutu Sadio Mane je potvrdio da ima fantastičnu sezonu i iskoristio je zaista lošu intervenciju golmana Kavašime i sa par metar poslao odbitak u mrežu. Nisu predugo japanski navijači čekali na izjednačenje, pošto je u 34. minutu Nagatomo asistirao Inuiju koji je lukavim plasiranim udarcem savladao Endiaja.

Iako statistika kaže da je Senegal dominirao, Japanci su u drugom poluvremenu propustili dobru priliku da naprave potpuni preokret i širom otvore vrata plasmana u nokaut fazu Mundijala.

Ekipa selektora Akira Nišine izvela je veliki broj opasnih kontranapada i gađala fizički jačeg rivala tamo gde je najslabiji. Da je u 64. minutu Takaši Inuija poslao loptu samo malo niže, ona bi, umesto na prečki, završila u golu, druga bi se pesma pevala.

A kada je ta prilika propala, Senegalci su počeli da se bude i uspeli su psihički da se podignu. Posle toga imali su dovoljno snage da rivalu zadaju presudni udarac i dođu nadomak velikog uspeha.

Sabali je prošao po levoj strani, zavrnuo na peterac, gde je Nijang samo okrznuo loptu, a na drugoj strani je 19-godišnji Musa Vage u punom trku raspalio po njoj tako je skoro pa pocepao mrežu japanskog gola.

Ali, Japanci ne bi bili to što jesu, da su se tako lako predali. Upornošću samuraja nastavili su da nadiru ka cilju i to im se još jednom isplatilo. Igrao se 78. minut kada je loše intervenisala odbrana i golman Senegala, lopta je došla do Honde koji je bio usamljen na petercu i iskusnom napadaču nije bilo teško da zatrese mrežu.

JAPAN - SENEGAL 2:2
/Inui 33, Honda 78 - Mane12, Vage 71/

Stadion Jekaterinburg
Kapacitet: 35.696
Sudija: Đanluka Roki (Italija)

JAPAN (4-2-3-1): Kavašima – Sakai, Jošida, Šođi, Nagatomo – Hasebe, Šibasaki – Haraguči (od 75. Okazaki), Kagava (od 72. Honda), Inui (od 87. Usami) – Osako.

SENEGAL (4-3-3): K. Endiaj – Sabali, Kulibali, Sane, Vage – P. Endiaj (od 81. Ndoje), A. Endiaj (od 65. Kujate), Gana – Ismaila, Nijang (od 85. Dijuf), Mane.

Foto: Action images


tagovi

Kejsuke HondaSadio ManeJuto NagatomoTakaši InuiJapanSenegal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara