©MN PRESS
©MN PRESS

Javor se nulom održao iznad crvene zone, novosadska Mladost usamljena na dnu

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.05.23. | 19:11

Mirne mreže u Ivanjici (0:0)

Dočekali su Ivanjičani i Novosađani direktan duel uz imperativ osvajanja bodova, međutim značaj susreta bio je razlog da se i Javor i Mladost više potrude da sačuvaju bod i nulu nego da napadnu sva tri. Na kraju, sudar konkurenata u borbi za opstanak mirnih mreža spustio je zavesu na treću rundu plej-auta Mozzart Bet Superlige (0:0), a iako ni jedni ni drugi ne mogu da se previše zadovolje remijem, utisak je da slađi bod ostaje u Ivanjici s obzirom da je domaćin ostao korak iznad opasne zone.

Mladost sa ovim bodom ostaje usamljena na dnu tabele, uz dva boda zaostatka za niškim Radničkim, a s druge strane Javor je uspeo tek da se malo izdigne iznad opasne zone u trenutno ima samo bod više od Radnika, koji je na mestu vrednog baraža za opstanak u eliti. Ivanjičani su propustili šansu da pred svojom publikom dođu do pobede i tako naredno kolo dočekaju dosta rasterećenije, u mnogo sigurnijoj luci.

Izabrane vesti

Obe ekipe su sa dosta opreza ušle u susret, pa u prvom delu igre publika je mogla da gleda dosta tvrdu utakmicu, bez lepog sadržaja. Iako su današnji rivali umeli da odigraju utakmice sa mnogo pogodaka (u Novom Sadu Javor je slavio sa 3:2), danas je možda bilo i očekivano da će sa velikim oprezom ući u utakmicu i čekati grešku rivala, bez previše zaletanja i rizika. Jer je veliki ulog i eventualni poraz bi za obe ekipe predstavljao ozbiljne probleme kada je reč o opstanku u društvu najboljih.

Ipak, ono što nije viđeno u prvih 45 minuta, jeste odmah po nastavku duela, jer su obe ekipe pokazale da žele sva tri boda. Otvorila se utakmica i ređale su se prilike na obe strane, a dve šanse u rangu penala propustili su domaći u razmaku od samo deset minuta. Nakon dobrog proigravanja Dukurea, najboji strelac Ivanjičana Petar Gigić je sa dva metra zakačio loptu vrhom kopačke, ali se Knežević dobro postavio i sačuvao svoju mrežu. U 58. Minutu Javor je propustio još jedan zicer: odlično je centrirao Kembel, Gojković ostao na petercu sam kao duh pored uspavane odbrane Mladosti, ali je očajno zahvatio loptu glavom.

Hteli su brzo da te promašaje kazne gosti. Posle dobrog prodora Denića loše je šutirao Marković, a kasnije su nakon polukontre dva slična pokušaja iskosa imali su Milić i Babić, ali oba udarca su završila preko gola.

Kada je reč o prvom poluvremenu, jedina prilika u tom delu koja je koliko-toliko mirisala na gol desila se pred golom gostiju posle pola časa igre. Odličan centaršut nakon jako lepog duplog pasa uputio je Miletić, ali Kembel nije najbolje zahvatio loptu glavom i ona je završila pored stative. U samom finišu prvog poluvremena otvorio se nešto veći prostor za Gojkovića, ali ofanzivac Javora nije uputio ni dovojno jak ni precizan udarac da bi ugrozio Mladost.

Na drugoj strani Mladost je imala jalov pokušaj, nakon slobodnog udarca, preko Hakmana: gađao je glavom iz velike udaljenosti, ali preslabo da bi stavio na muke golmana domaćih Manojlovića.

Ovaj period obeležilo je često seckanje igre, borba na sredini terena, bez praktično ijedne lepe akcije, uz značajno veći posed lopte na strani Ivanjičana.

Iako je drugi deo igre doneo dinamičnost i otvoreniji pristup u igri, nije doneo pogotke. Strateg domaćih Dodić osvežio je napad ulaskom Eliomara, Ratkovića i Tanka, dok su pomoćnici Nenada Lalatovića – nije vodio meč zbog nagomilanih žutih kartona – poslali u vatru Vidakova i Mituljikića. Ofanzivne promene u oba tabora su pokazale želju i jednih i drugih da dođu do celog plena, ali nisu dale efekat.

Do kraja se Gojković našao u veoma dobroj šansi, imao vremena da se namesti na ivici kaznenog prostora, ali je loše uhvatio volej, pa je ostalo bez promene rezultata.

MOZZART BET SUPERLIGA – PLEJ-AUT, TREĆE KOLO

JAVOR MATIS – MLADOST NS 0:0

Ivanjica

Stadion kraj Moravice

Gledalaca: 400

Sudija: Momčilo Marković

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović 6 – Tojčić 6,5, Kopitović - (od 10. Đukić 6), Obradović 6, Miletić 6 – Adamović 6, Dukure 6,5 – Dolmagić 5,5 (od 70. Eliomar-), Gojković 6, Kembel 6 (od 82. Tanko) – Gigić 5,5 (od 82. Ratković-).

MLADOST NS (3-5-2): Knežević 6 – Hakman 6, Vujadinović 6,5, Ćosić 6 – Tanasijević 6, Denić 6,5, Maksimović 6, Marković 6 (od 64. Bjeloš 5,5), Ilić 6 – Babić 6 (od 80. Mituljikić -), Milić 5,5 (od 80. Vidakov -).

Igrač utakmice: Dukure 6,5 (Javor)

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-AUT, DRUGO KOLO

Nedelja

Radnički Niš - Mladost Lučani 1:2 (0:0)

/Mićin 68 - Varjačić 57, Milošević 86/

Napredak - Radnik 0:1 (0:0)

/Radulović 90+1/

Ponedeljak

Kolubara - Spartak 0:3 (0:1)

/Todoroski 44, Tošeski 53, Stanić 73/

Utorak

Javor - Mladost NS 0:0



tagovi

JavorMladost Novi SadMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara