Jedan gol dajemo sigurno! Možda i dva

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.18. | 08:36

"Dosta pasova, menjanje strana i pašće Plzenj", uveren je napadač Partizana Ognjen Ožegović

U Lučanima slab dan, u Češkoj pravi Partizan.

Tako rezonuju fudbaleri crno-belih, ekspresno stavivši „ad adakta“ gostovanje Mladosti i teško izvojevenu pobedu na startu prolećnog dela Superlige, uvereni da će se u daleko boljem izdanju predstaviti u izazovnijem takmičenju, šesnaestini finala Lige Evrope.
Grobari, ne brinite, bićemo mnogo bolji u Plzenju“, siguran je u izjavi za Blic Ognjen Ožegović, napadač Parnog valjka, zajedno sa štoperom Bojanom Ostojićem i vezistom Sašom Zdjelarom ponovo na raspolaganju treneru Miroslavu Đukiću.

Izabrane vesti

Nekadašnji špic mlade reprezentacije propustio je dva uvodna takmičarska meča u 2018. zbog povrede zarađene još tokom priprema na Kipru, međutim, kako je ovdašnjem šampionu potreban bar jedan gol na „Dosan areni“ očekuje se ne samo da bude u kombinaciji, nego možda i da počne revanš.
„Put do trijumfa vodi kroz mnogo pasova i menjanje strana. Tako smo dali gol i u Beogradu. Plzenj je kompaktna, iskusna ekipa, budite sigurni da ćete videti bolji tim nego što se predstavio u Beogradu. Mnogo su bolji kod kuće nego u gostima. Prvih 15 minuta prave veliki pritisak na protivnika, igraju visok presing, ali siguran sam da ćemo postići bar jedan, ako ne i dva gola, koja će nas odvesti dalje“.

Očekuje se da Partizna u Češkoj ima snažnu podršku sa tribina, najavljen je dolazak oko 600 Grobara.
„Želim da budemo zajedno do kraja. I u dobru i u zlu. I ako ne krene kako bi trebalo ne znači da je sve izgubljeno. Moramo da verujemo do kraja, jer igramo protiv ozbiljne ekipe i potreban nam je svaki čovek. Ako odigramo kao u nekim trenucima u Beogradu, možemo da prođemo svakog, pa i Plzenj“.

Opet, bude li kao u nedelju, protiv Mladosti, taj optimizam teško da će imati pokriće.
„Znam da svi žele da uvek lako pobeđujemo, ali moraju da znaju da je prolećna sezona tek počela, da su noge još teške i da smo u Lučanima bili istrošeni od utakmice sa Plzenjom. Plus, na sve to su uticali loše vreme i loš teren, kao i činjenica da Mladost uvekl igra dobro protiv najjačih. Trenutno je najvažnije da smo ostali na minus devet u odnosu na Zvezdu. Svestan je i šef svega, umora i uslova za igru. Tačno je da moramo da popravimo mnogo toga, ali  kad splasne euforija i tenzija zbog Evrope, bićemo pravi u prvenstvu. Sad je fokus na Česima“, dopunio je Ognjen Ožegović, strelac gola za prolaz iz grupne faze, a u Humskoj 1 se nadaju da još jednom može da ponese epitet junaka u evropskoj utakmici.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Ognjen OžegovićLiga EvropePlzenj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara