(MN Press)
(MN Press)

Jedan od najboljih strelaca srpskog fudbala završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 08:51

Andrija Kaluđerović prestao aktivno da igra fudbal, ali ostaje u njemu

Tamo gde je počeo, tu je i završio. Obrnuo je krug Andrija Kaluđerović i posle više od dve decenije profesionalnog igranja rešio da stavi tačku na bogatu karijeru u opremi OFK Beograda. Bogatu, jer je osvojio sedam trofeja, ali možda još značajnije ostao upamćen kao jedan od najboljih strelaca u domaćem fudbalu kad je u pitanju 21. vek.

Konkreto, u Superligi Srbije je u postigao 80 golova, što ga na večnoj listi pozicionira na treće mesto, iza veterana iz Napretka Milana Bojovića (103) i Aleksandra Kataija (Crvena zvezda, 85). Nije jednostavno ni izborjati do 80, kamoli u toliko puta biti precizan, što Kaluđerovića čini posebno vrednim.

Izabrane vesti

Samo što je, prema pisanju Sportskog žurnala, rešio da odsvira „kraj“. Već dve sezone nije na elitnom nivou. Na sve to dodajte probleme sa povredama i shvatićete razloge zbog kojih je AK9 rešio da se povuče sa terena. Njegova poslednja stanica je OFK Beograd, klub koji mu je dao šansu posle potencijalna prikazanog u dresu AIK-a u rodnoj Bačkoj Topoli.

Posle toga je igrao klubove u Srbiji i inostranstvu – ukupno 25 – osvajao pehare u opremi Crvene zvezde, Vojvodine, Žalgirisa, RFS i Nafasa. Bio najbolji strelac Superlige za sezonu 2010/11... Pred kraj karijere zadužio je opremu Romantičara i prošle godine postigao jedan od krucijalnih golova na putu ka plasmanu u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije, ali u tom takmičenju je, zbog zdravstvenih problema,uglavnom nije igrao i zato je rešio da okonča karijeru.

Verovatno će ostati u fudbalu. Za početak kao skaut. Da pronalazi talente kao što je nalazio put lopti do mreže.


tagovi

Andrija KaluđerovićOFK BeogradMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara