Ermoso na naslovnoj strani Marke
Ermoso na naslovnoj strani Marke

Jedan poziv menja sve – Real vraća Espanjolovog štopera za 7.500.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.11.18. | 09:37

Mario Ermoso bi mogao nazad u Madrid

Stigao je u Kastilju kao 10-godišnjak, ali iako je u Madridu proveo punih 12 sezona nije dobio šansu u prvom timu Reala. Međutim, zaobilaznim putem ipak bi mogao nazad. Kraljevski klub, tvrdi Marka sa naslovne stane, mogao bi da iz Espanjola vrati Marija Ermosa.

Štoper plavo-belog kluba iz Barselone ove sezone igra odlično što je prepoznao i selektor Luis Enrike, pa mu je juče uručio i prvi poziv za reprezentaciju Španije. Time je upaljen i signal na stadionu “Santjago Bernabeu“. Pride, u Ermosovom ugovoru sa Espanjolom stoji klauzula o obeštećenju od 40.000.000 evra, ali Real, koji ga je i prodao, ima opciju da ga uzme nazad za svega 7.500.000.

Izabrane vesti

Ako bi ga Espanjol prodao nekom drugom svakako bi 50 odsto od te prodaje išlo u Realovu kasu, a ipak je pitanje da li bi se našao neko da izdvoji celih 40.000.000 za 23-godišnjeg defanzivca. Mada, Arsenal se navodno interesuje. Unaj Emeri je navodno baš zapeo.

Realu je potreban štoper za klupu. Hezus Valjeho je posle uspešne pozajmice u Ajntrahtu trebalo da bude taj, ali 21-godišnjeg igrača ubijaju povrede, pa ove sezone nije odigrao ni minut za Real. Otud ideja Ermoso. Moglo bi da se u zavisnosti od okolnosti završi već u januaru. Espanjol najradije ne bi prodavao jednog od ključnih igrača trenutno drugoplasirane ekipe Primere, ali je gazdi Čenu Janšengu potreban novac da ispegla finansijske knjige. Od Majnca je baš pre nekoliko dana dobio potvrdu da će Nemci otkupiti 21-godišnjeg levog beka Arona Marina za 6.000.000 evra.

Ermoso je inače posle staža u B i C timu Reala do Espanjola stigao posle pozajmice Valjadolidu. Rubi je izvukao najboljeg iz 23-godišnjeg fudbalera. Tim je primio samo osam golova u dosadašnjih 11 kola. Pride je Ermoso i postigao dva. Odigrao je svaki minut.

(FOTO: Marca.com)


tagovi

Zimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara