Luis Dijaz (©Reuters)
Luis Dijaz (©Reuters)

Jedino četvrtfinale bez drame i glavni arhivator Luis Dijaz

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.04.22. | 13:58

Kolumbijac trećim golom za Liverpul u prvom meču protiv Benfike u Lisabonu praktično rešio sve nedoumice pred revanš meč četvrtfinala na Enfildu

Tri od četiri susreta četvrtfinala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona imala su, ili bi bar to trebalo da bude slučaj, dramatičan zaplet. Međutim, deluje da sukob Liverpula i Benfike neće predstavljati iznenađenje. Crveni su u Lisabonu uspeli da pobede rezultatom 3:1, a u revanšu na Enfildu sve osim odbrane prilično komforne prednosti od dva gola bilo bi ravno čudu.

Liverpul je ogroman posao završio već u prvom poluvremenu utakmice na Da Lužu. Redsi su sve vreme delovali sigurno, a čak i kada su u jednom periodu drugog dela malo "povukli ručnu" i dopustili Orlovima da postignu pogodak koji im daje kakvu-takvu nadu, nisu izgledali kao da su izgubili fokus.

Izabrane vesti

Znali su šestostruki prvaci Evrope šta žele u Lisabonu i to su i ostvarili. Rano su poveli pogotkom Ibrahime Konatea, do pauze su udvostručili prednost preko Sadija Manea, pa iako se portugalski velikan malo sabrao i u 49. minutu smanjio preko Darvina Nunjeza krila mu je tri minuta pre kraja podsekao Luis Dijaz, momak koji je do ove zime nastupao za jednog od Benfikinih najvećih rivala Porto i imaće Kolumbijac i večeras ogroman motiv.

21.00: (1,32) Liverpul (5,90) Benfika (10,0)

Posle svega, engleski gigant je sada u odličnoj formi i ove godine može da dostigne ukupno četiri vredna trofeja. Jedan već ima u džepu, onaj iz Liga kupa kada je u Londonu savladao Čelsi posle penala, a pored Lige šampiona "živ" je i u trci za pehar FA kupa i Premijer lige. U oba slučaja imaće posla sa Mančester Sitijem, za kojim u ligi zaostaje samo bod, a u FA kupu će sa njim da odmeri snage u polufinalu predstojeće subote.

Dva glavna kandidata za primat u prvenstvu Engleske susrela su se prošlog vikenda u očekivanom derbiju čitave sezone na stadionu Etihad i posle divlje predstave razišli su se prijateljski 2:2. Iako je Liverpul prekinuo seriju od deset ligaških pobeda u nizu, nije izgubio ništa u odnosu na Građane.

"Posvećenost u tom meču je bila luda. Divljina. Mi smo hteli da opstanemo, i oni su to želeli. Bio je to sjajan meč. Imamo rezultat sa kojim moramo da živimo i siguran sam da možemo da se nosimo", optimističan je nemački trener Jirgen Klop.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

Lisabonski tim, pak, neće stići do portugalskog trona, pošto pet kola pre kraja zaostaje celih 15 bodova od lidera Porta i teško može da sustigne taj manjak, a sa treće pozicije Sporting mu beži devet koraka. Generalno, savladao je poslednjeplasirani Belenenses sa 3:1 pred četvrtfinalni revanš.

U glavnom gradu Portrugalije je bilo jasno da ekipa Jirgena Klopa ima veći individualni kvalitet, a sam Nemac je posle duela pohvalio golmana Orlova Odiseasa Vlahodimosa, za kojeg je rekao da je bio najbolji pojedinac susreta. Nelson Verisimo, privremeni kormilar posle prvog duela nije smatrao da su za njegovu ekipu vrata polufinala zatvorena.

KVOTA DA ĆE LIVERPUL DA OSVOJI "UŠATI PEHAR" JE 2,35

Sada je Verisimo svestan da će njegovim pulenima biti teško da preokrenu nepovoljan razvoj događaja.

"Vrata polufinala još nisu definitivno zatvorena. Treći postignuti gol nam je značajno zakomplikovao situaciju, ali borba nije završena. Borićemo se do poslednjeg zvižduka", poručio je strateg Orlova.

Može Verisimo da koristi usluge skoro svih igrača, uključujući urugvajskog špica Darvina Nunjeza, ali važan napadač Rafa Silva će nedostajati zbog zdravstvenih problema. Klop ima na raspolaganju sve adute, ali bi mogao da napravi neke "kozmetičke" promene.

"Naravno da neću otkriti sastav, ali sam siguran da će igrači dati sve od sebe", kratko je rekao Klop.

Harizmatični strateg iz Štutgarta dodao je da Benfika nema šta da izgubi i da će pokušati da nečim iznenadi na Enfildu.

"Posle prvog duela znamo mnogo više o Benfiki, a takođe smo otkrili da može da nas ugrozi. Naš rival je uspeo da iznenadi Ajaks u Amsterdamu i ne sumnjamo u njegov kvalitet, zbog čega ćemo biti veoma oprezni", podvukao je Klop.

Okršaj sa Enfilda pomno će se pratiti u okolini Valensije, iz tabora Viljareala koji je posle eliminacije Juventusa napravio još jednu senzaciju i preko Bajerna se plasirao u polufinale Lige šampiona. Na korak je do finala i veličanstvenog podviga, a taj prvi uslediće upravo protiv boljeg iz duela Liverpula i Benfike...

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Utorak

Bajern - Viljareal 1:1 (0:0) /prvi meč 0:1/

/Levandovski 52 - Čukvueze 88/

Real Madrid - Čelsi 2:3 p.p. (1:3, 0:1) /prvi meč 3:1/

/Rodrigo 80, Benzema 96 - Maunt 15, Ridiger 51, Verner 75/

Sreda

21.00: (5,00) Atletiko Madrid (3,50) Mančester Siti (1,85)  /prvi meč 0:1/

21.00: (1,32) Liverpul (5,90) Benfika (10,0)  /prvi meč 3:1/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BenfikaLiverpulLiga šampionaLuis Dijaz

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara