Tomazo Baldanci (@OfficialASRoma)
Tomazo Baldanci (@OfficialASRoma)

Jeo je loptu u Primaveri, na Olimpiku ga čeka prava šansa

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 18:49

Tomazo Baldanci potpisao za Romu u transferu koji bi sa bonusima mogao da naraste na 15.000.000 evra

Slovi Empoli za jednu od najboljih fudbalskih škola u Italiji, za fabričku traku koja u pogon baca i razvija pretežno domaće fudbalske talente, ili afirmiše mlade fudbalere. Jedan od njih je i Tomazo Baldanci, momak koji je poslednjeg dana prelaznog roka rekao zbogom saigračima na stadionu Karlo Kastelani i prešao na Olimpiko. Roma ga vidi kao ozbiljan zalog za budućnost i nakon pozajmice će ga (obavezan otkup) platiti Azurima 10.000.000 evra fiksno i još 5.000.000 kroz potencijalne bonuse. Dakle, formula transfera je malo korigovana pošto je inicijalni dogovor bio 13.000.000 + 2.000.000. Umesto 20, Empoli zadržava pravo na 15 odsto novca od naredne prodaje.

Raskošni talenat ofanzivni vezista koji je ove sezone sakupio 14 nastupa i dva gola pokazao je još u Primaveri. Tamo je jeo loptu i u sezoni 2020/21, nakon što je Empoli osvojio trofej, a on postigao 14 i namestio 11 golova, okitio se MVP priznanjem. Utisak je da na seniorskoj sceni, u ekipi poput Empolija (trenutno 19. klub na tabeli i najslabiji napad Serije A) i nije imao šansu da pokaže više, a dolazak u Rim biće prilika da zaigra sa kvalitetnijim saigračima i potvrdi etiketu jednog od talentovanijih italijanskih fudbalera.

Izabrane vesti

Ranije su se Milan, Napoli i Fiorentina pominjali kao interesenti za 20-godišnjeg trekvartistu ali je Roma prva krenula u konkretnu ofanzivu. Pre toga, dugo je Roma mirovala u zimskom prelaznom roku ali se u finišu aktivirala. U oba smera. Danas je dogovorena pozajmica Andree Belotija u Fiorentinu za 750.000 evra, a na pozajmicu u Sasuolo se seli albanski promašaj Maraš Kumbula koji je pre dve i po godine plaćen Veroni čak 26.500.000 evra. Radi se i na odlasku turskog beka Zekija Čelika za kojeg su zainteresovani Galatasaraj i Marselj. I sve je ovo urađeno baš da bi se oslobodilo mesto za Baldancija.

Obzirom na probleme sa finansijskim fer-plejem, Vučica mora da se reši nekih igrača i njihovih ugovora i ne može da odmah da plati obeštećenje. Ali i to je rešeno. Empoli je pristao na pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora.

Baldanci je igrač ofanzivnih karakteristika koji bi mogao da donese drugu dimenziju igre Romi pod De Rosijem i odstupanje od starog stila igre sa Murinjom. Igrač je dao zeleno svetlo i čekaju se samo poslednji detalji za realizaciju transfera.

Podsetimo, pre njega je Roma na pozajmice dovela holandskog štopera Dina Hojsena iz Juventusa i španskog levog beka Anhelinja iz Lajpciga.


tagovi

Tomazo BaldanciZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara