Jer je Sale samo jedan - Ilić slavi 41. rođendan

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.12.18. | 09:44

I dalje kao igrač Partizana

Legendarni, ali i dalje aktuelni, fudbaler Partizana, Saša Ilić, kapiten, danas slavi 41. rođendan. Čovek koji iz dana u dan pomera granice zagazio je i u petu deceniju sa crno-belim dresom i nikako se ne razdvaja od njega. Srastao mu je uz kožu.

"Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan"... Orilo se mnogo puta sa tribina stadiona u Humskoj, pa je svaki put Ilić rešio da navijačima ispuni želju i da "odigra još malo". Velika je to ljubav, uzajamna, ne može tek tako da se prekine, zato i traje toliko dugo. I tajaće još. Na ovaj ili onaj način. Ilić je sa 41 godinom i dalje igrač Partizana. Ilić kapiten, uzor svima i po fudbalskom umeću, ali i po ponašanju i stvarima koje nisu vezane strogo za umeće na zelenom pravougaoniku.

Izabrane vesti

Ilić je za Partizan debitovao 26. oktobra 1996. godine protiv Borca u Čačku, sa sve dresom broj jedan na leđima. Tada ga je Ljubiša Tumbaković ubacio umesto Ivana Tomića u igru, a sve ostalo je istorija. Samo, naravno, kasnije sa čuvenim brojem 22 na leđima. I kapitenskom trakom na ruci.

Iz sadašnjeg sastava, Svetozar Marković, Zlatan Šehović, Luka Cucin, Armin Đerlek i Jovan Kokir nisu bili ni rođeni kad je Saša Ilić debitovao za Partizana, dok je baš na taj svet ugledao Danilo Pantić.

Saša Ilić je za Partizan odigrao preko 850 utakmica, dao je 240 golova, osvojio 11 pehara prvaka države i šest kupova.

Imao je devet godina kada ga je otac Milan odveo na prvi trening u Humsku, a posle toga Ilić nije samo postao jedan od igrača Partizana, postao je, sada posle 32 godine to možemo da konstatujemo, neodvojivi deo kluba iz Humske 1.

Čovek koga poštuju svi ljubitelji fudbala, bez obzira na to koji klub nose u srcu. Poštuju ga saigrači, protivnici, sudije, fudbalski radnici, novinari...

Jer, on je Saša Ilić. Nek mu je srećan 41. rođendan.

Foto: Star Sport, MN Press


tagovi

Saša Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara