Jero odgovara kritičarima: Tamo smo gde nam je mesto! I ne zaboravite kroz šta smo prošli

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.06.18. | 23:04

Selektor Španije hvali timski rad i brani igrače koji se nalaza na meti kritika dela javnosti

Dijego Kosta skratio je porođajne muke Španije protiv Irana u drugom kolu Mundijala, a selektor Fernando Jero prilično smireno je novinarima objasnio kako je ekipa tačno tamo gde bi trebalo da bude u ovom trenutku i da nema na čemu da zameri svojim igračima.
"Dobro smo počeli, ali nismo imali sreće u prvom poluvremenu. Igrali smo dobro 15, 20 minuta u nastavku, ali nam je Iran zadao dosta problema“, rekao je Jero, a prenosi As.

Verovatno je dobar deo španskih navijača očekivao ubedljivu pobedu?
“Mundijal je težak za sve ekipe. Ovde niko ne dobija lagano. Oni imaju trenera koji već sedam godina vodi ekipu, bili su u seriji od 12 mečeva bez poraza. I baš zbog toga sam veoma srećan što smo pobedili“.

Izabrane vesti

Jero je potom nastavio da elaborira na tu temu.
“Na ovom turniru su 32 najbolje ekipa na svetu. Znali smo da će Iran da se dobro spremi i da su fizički snažna ekipa. Jedno je sigurno – ovde vam niko ništa neće pokloniti“.

Nije selektor Španije propustio priliku da podseti javnost, čini se pre svega u otadžbini, na okolnosti koje su prethodile Mundijalu i smenu Đulena Lopetegija.

"Ovde su 23 igrača i svi se trude. Ponosan sam na timski rad, dobro prolazimo za sada pogotovo ako se uzme u obzir šta nam se sve dešavalo. Zaista su momci uradili sve što sam tražio od njih“.

Inijesta je pružio nešto slabiju partiju?
“Malo već postaju dosadne te priče. On je primer svima, a normalno je da svaki igrač ima dobar i loš dan“.

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara