Slaviša Jokanović
Slaviša Jokanović

Jokane, nije loše za prvi put - 120.000.000!

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.08.18. | 20:30

Srpski trener treći najveći trošadžija u Premijer ligi ovog leta iza Jirgena Klopa i Mauricija Sarija

Iza jednog od najboljih srpskih trenera Slaviše Jokanovića je upravo ostao prvi prelazni rok u Premijer ligi. I odmah je potrošio preko 120.000.000 evra na nove fudbalere na Krejven Kotidžu. Namera je jasna, Fulam želi da opstane u društvu najboljih, a za to mu je potreban ozbiljan apgrejd u odnosu na ono što smo gledali u Čempionšipu do majskog finala baraža s Aston Vilom. 

Do sada je trener Fulama iskusio magiju dedlajn deja samo u Čempionšipu, kada je prošle zime napravio možda i potez sezone i doveo Aleksandra Mitrovića 31. januara, a da li je i danas u moru novih pojačanja koja je angažovao, prepoznao i nekog novog talismana, poput srpskog reprezentativca pokazaće vreme.

Izabrane vesti

Istina, još uvek se čekaju potvrde dva transfera i to defanzivca Timotija Fosu-Mense iz Mančester Junajteda, kao i Andrea Zamboa Angise (Marselj) koji će ujedno i skinuti Žan Mišelu Seriju (30.000.000/Nica) krunu najskupljeg fudbalera u istoriji Fulama. Transfer veziste Olimpika iz Marselja ugovoren je ove večeri za 32.000.000 evra, lekari Fulama su u Francuskoj, a papirologija je poslata na vreme u FA i ne bi trebalo da bude problema, što je objavio i pouzdani Skaj Sport.

SVI transferi u Premijer ligi - leto 2018. godine

Čim stigne zeleno svetlo i Angisa osvane na zvaničnim stranicama tima sa Krejven Kotidža imaćemo ukupnu cifru od preko 116.000.000 evra, koja će na kraju prevaliti sumu od 120.000.000, ako uračunamo i ostale svote za pozajmice i transfere. Time će Fulam postati treći najizdašniji premijerligaš u letnjem prelaznom roku, a ispred njega su samo još Liverpul i Čelsi.

Živo je danas bilo na Krejven Kotidžu, a tokom popodneva više su se na pomoćnom terenu slikali novi fudbaleri, nego što se treniralo za subotnju premijeru s Kristal Palasom. Prvi je paraf na ugovor sa Kotidžersima stavio dosadašnji golman Sevilje Serhio Riko, koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu. Detalji transfera nisu objavljeni, mada je sinoć iz Španije stigla vest da čuvar mreže nema dogovoren otkup i da se vraća u Andaluziju za godinu dana.

Posle njega, na red je došao i Džo Brajan. Levi bek Bristol Sitija već je bio dao ruku Aston Vili i Stivu Brusu pre nego što ga je sinoć zvao lično Jokanović. Naravno, poziv iz Premijer lige se ne odbija, Bristolu je sasvim svejedno šta će igrač uraditi, dokle god dobije ono što traži, pa je Brajan potpisao danas ugovor na četiri sezone u transferu vrednom 6.600.000 evra.

Pre nekih pola sata Fulam je potvrdio i dolazak Lusijana Vijeta, vragolastog Argentinca koji će takođe nastupati na pozajmici iz Atletiko Madrida, a videćemo i da li će Jokanovićev tim imati mogućnost da ga otkupi na kraju sezone, ukoliko budu zadovoljni. Osim njih trojice, sada čekamo još potvrde transfera Fosu-Mense i Angise i to će biti to, što se tiče Fulama i Jokanovića za ovo leto.

Uz Mitrovića, Širlea, Serija i Mosona koji su stigli nešto ranije, srpski stručnjak će imati na raspolaganju zanimljiv tim kojem je primarni cilj da opstane u društvu najboljih. Kako će taj plan ići, pokazaće vreme, ali što se tiče finansijskog aspekta prelaznog roka, nema sumnje da je Slaviša Jokanović potvrdio da je pravi premijerligaški šef.

Foto: Action Images


tagovi

Slaviša JokanovićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara