©Star Sport
©Star Sport

Jokanović: Braga u Beogradu odigrala kukavički, a sada će napasti iz svih oružja

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 08:45

"Biće važno da Stankovićev tim izdrži prvih 15-20 minuta. Onda će oni da stanu, prikoče, kada vide da to nije Tondela, jer su navikli da uglavnom igraju protiv ekipa koje se brane", kaže bivši strateg Nasionala

Srpski trener Predrag Jokanović neko je ko prilično dobro poznaje vrline i mane portugalske Brage, ali poručuje da je prilično iznenađen na koji je način ekipa Karlosa Karvaljala odigrala prvi meč dva tima u Beogradu.

Sa druge strane, u Kamenolomu je potpuno druga priča, a i forma domaćina je u prilično jasnom usponu, pa ekipu Dejana Stankovića čeka prilično težak posao.

Izabrane vesti

"Odlično Braga igra u poslednje vreme, pogotovo na svom stadionu. Perjanice su Orta i Galeno (neizvestan nastup zbog povrede, prim. aut.), brzi i opasni igrači. Pustiš ih sekund, oni te kazne. Braga je na svom stadionu mogla protiv Midtjilanda da postigne deset komada. Promašen je i penal, pa je na kraju bilo 3:1", počeo je Predrag Jokanović razgovor za Večernje novosti.

Sama pobeda, koja Bragi garantuje prolaz, predstavljala bi svojevrsnu osvetu za beogradskih 1:2.

"Odigrali su tada kukavički, što je sve iznenadilo, jer su ekipa koja voli da napada. Sada im je potrebna pobeda i napašće iz svih oružja. Biće važno da Stankovićev tim izdrži prvih 15-20 minuta. Onda će oni da stanu, prikoče, kada vide da to nije Tondela, jer su navikli da uglavnom igraju protiv ekipa koje se brane".

Ipak, poslednja linija portugalskog tima je ranijiva.

"Pozadi su malo 'tanji' i sporiji. Katai, Ivanić i Ben bi mogli da ih dobro namuče ako budu pravili brze kontre. Ipak, očekujem težak meč za Zvezdu, jer je Braga u dobroj formi".

(2,00) BRAGA (3,50) CRVENA ZVEZDA (4,10)

Za razliku od brojnih evropskih ekipa, Bragina publika ne predstavlja mnogo važan faktor u ovakvim situacijama.

"Publika nije ništa specijalno. Navijači u Portugaliji mogu na stadion pod uslovom da urade brzi test protiv korone, koji se čeka po dva-ri sata, pa mnogi i odustanu od odlaska na utakmicu. Kapacitet Braginog stadiona je 30.000, očekuje se da će protiv Zvezde do pola biti ispunjen", kaže Jokanović.


tagovi

Predrag Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara