Mijat Gaćinović
Mijat Gaćinović

Još jedan incident u reprezentaciji: Gaćinović bacio kopačke i psovao Krstajića! Kolarov: Ko si ti, šta si osvojio?

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.11.18. | 08:39

„Takvo ponašanje je neprimereno“, smatra Darko Kovačević, sportski direktor A selekcije

Srpski reprezentativni fudbal postao je poligon problema. Samo u godini na izmaku nagledali smo se svega i svačega: počev od skidanje kapitenske trake Branislavu Ivanoviću, preko ignorisanja šansi da Matija Nastasića putuje na Mundijal, odstranjivanja štopera Šalkea i kapitena Kristal Palasa Luke Milivojevića iz kombinacije za mečeve Lige nacija, brisanja golmana Vladimira Stojkovića sa spiska, a da dosta toga ne štima u i oko državnog tima, potvrdio je incident između dva poluvremena utakmice sa Litvanijom.

U centru pažnje Mladen Krstajić i prvotimac nemačkog Ajntrahta Mijat Gaćinović. Prema saznanjima Sportskog žurnala, krilni vezista je burno reagovao na odluku selektora da ga zameni posle prvih 45 minuta i uvede Aleksandra Prijovića.
Mijat Gaćinović se, saznajemo iz pouzdanjih izvora, ljutito izuo i bacio kopačke, ali i osuo drvlje i kamenje po Mladenu Krstajiću“, uverava Žurnal.

Izabrane vesti

Isti listi navodi da je u odbranu selektora ustao kapiten Aleksandar Kolarov.
Ko si ti? Koji si trofej osvojio u karijeri da tebe ne bi smeo neko da zameni?“, navodno je glasilo pitanje koje je levi bek Rome postavio mlađem saigraču.

Istine radi, bez namere da držimo nečiju stranu, Mijat Gaćinović je, zajedno sa saigračima, ovu zemlju obradovao zlatnim medaljama sa Prvenstva Evrope u Litvaniji 2013. i Mundijalita na Novom Zelandu 2015, ali je isto tako jasno da još nema ni izbliza karijeru kakvu je u Laciju, Mančester Sitiju i Romi izgradio Aleksandar Kolarov. Opet, ako je došlo do toga da brojimo trofeje, onda...

Tek, da je na stadionu Partizana u utorak veče bilo burno postaje jasno na osnovu reči Darka Kovačevića, sportskog direktora reprezentacije Srbije.
Nisam bio na licu mesta, ali sam čuo i sve što mogu da kažem svodi se na to da je takvo ponašanje neprimereno! Svi smo na istom brodu i svi bi trebalo da stremimo ka istom cilju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Svako ima pravo da bude nezadovoljan, ali interes reprezentacije je iznad svih nas. Svi mlađi igrači trebalo bi da se ugledaju na Aleksandra Kolarova i Nemanju Matića i da im bude čast što uopšte igraju u istom sastavu s njima“, smatra u izjavi za Sportski žurnal nekadašnji golgeter, sada funkcioner FSS, Darko Kovačević.

Selektor Mladen Krstajić nije se oglašavao povodom ovog incidenta.

FOTO: Star sport


tagovi

Mijat GaćinovićAleksandar Kolarovfudbalska reprezentacija SrbijeMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara