Još jedan kandidat za Moratu - Atletiko! Čolo zapeo, Čelsi hoće, glavešine u razgovoru s agentima

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.19. | 17:59

Sve oči uprte na Stamford Bridž

Danima unazad lome se koplja oko igračke budućnosti Alvara Morate, što sa sobom nosi i potencijalni domino efekat, jer Čelsi mora pod hitno da nađe adekvatnu zamenu, a kao dve najveće želje izdvojili su se Gonzalo Iguain i Kalum Vilson.

Izabrane vesti

Morata je dugo u centru pažnje evropskih medija, a pogotovo je sada ušao u žižu španskih medija, koji tvrde da je Španac već dogovorio sve detalje saradnje sa Seviljom po formuli - 5.500.000 evra za pozajmicu do kraja sezone, plus opcija otkupa na 40.000.000 evra. Dok Fali Ramadani radi na tome da smekša direktorku Čelsija Marinu Granovskaju, poslednjih sati se u celu priču umešao još jedan španski klub koji preti da dodatno pomrsi konce. To je - Atletiko Madrid! 

Dijego Simeone je upao u problem pošto je njegov prvi napadač Dijego Kosta operisao levo stopalo i zasad nije poznato kolika ga pauza čeka. Ne pre februara, možda i kraja drugog meseca. Zbog toga je Čolo kod svojih pretpostavljenih urgirao da mu što pre nađu zamenu, zbog čega su oni izvukli karticu sa imenom i prezimenom španskog reprezentativca. Prema informacijama iz Španije i Engleske, prvi operativac Andrea Berta već je u Londonu, gde razgovara sa Marotinim agentom Huanmom Lopezom o potencijalnom angažmanu. On će definitivno biti u obliku pozajmice, ali se još ne zna da li sa opcijom kupovine ili ne. Ono što je Čelsiju najbitnije jeste da se što pre reši Moratinih primanja, koji na godišnjem nivou iznose 9.000.000 neto, dakle posle poreskih odbitaka! U Čelsiju ne nameravaju da plate ni cent u vidu neke razlike na ime primanja, što znači da bi Morata morao drastično da spusti potraživanja. Navodno, bar na 6.000.000 evra!

Što se Atletika tiče, madridski AS tvrdi da bi klub morao da se reši dvojice igrača ukoliko želi da izbegne sukob s pravilnikom finansijskog fer-pleja. Naravno, ukoliko se odluči da Moratu otkupi na leto. 

Postoji i problem koji se tiče celog Moratinog transfera, a to je – Roman Abramovič. Ruski milijarder je, naime, spustio rampu na Moratin odlazak sve dok Čelsi ne pronađe zamenu. Gonzala Iguaina, Kaluma Vilsona, Edinsona Kavanija ili nekog četvrtog, nepoznato je... To znači da bi transfer mogao da se završi i 31. januara, a možda i pre. Sve zavisi od Čelsija, odnosno od Romanovih želja i Marininih pregovaračkih sposobnosti. Tu se Mauricio Sari najmanje pita, iako on lično želi Pipitu.

Biće ovde svega, već osećamo...

Foto: Reuters


tagovi

Alvaro MorataZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara